Castellví de Rosanes va redescobrir el seu castell

Es va presentar el llibre i l’exposició sobre aquest indret emblemàtic de la localitat baixllobregatina.

Castellví de Rosanes va redescobrir ahir al vespre el ‘Castellvell de Rosanes’, conegut també com a castell de Sant Jaume, amb la presentació del llibre monogràfic sobre aquest emblemàtic indret i d’una exposició, que es podrà veure fins a finals de gener al Casal de la Gent Gran. Alfred Mauri, vicepresident del Centre d’Estudis Martorellencs i autor del volum, va ser l’encarregat de glossar i repassar la història del castell, acompanyat del regidor de Cultura, Sergi Farré.

A l’acte de presentació hi van assistir més d’una vintena de persones, tant de Castellví com de municipis pròxims, com Martorell i Gelida. Mauri, durant la seva intervenció, va explicar la història i l’estructura del Castellvellde Rosanes, des dels orígens fins a la seva destrucció, a primers del 1714, a mans de les forces filipistes en el transcurs de la Guerra de Successió. També va parlar de l’antiga baronia, extensa, i que en alguns moments va arribar a abastar fins i tot Olesa de Montserrat, i de les vistes privilegiades que atorgaven al Castellvell de Rosanes una situació estratègica. Mauri va esperonar a posar en valor aquest element patrimonial i va afirmar que “la investigació arqueològica d’aquest castell aportaria informació clau per a la història altmedieval de Catalunya.”

La mostra sobre el Castellvell de Rosanes, organitzada en diferents plafons temàtics, es podrà visitar fins a finals de gener, de dilluns a divendres feiners, de 17 a 20 hores al Casal de la Gent Gran (pl. d’Europa). També es podrà visitar en el transcurs de la celebració del cagatió (dijous 25 ales 13.30) i de la visita del Patge Picarol (diumenge 28 a les 13.30)

Redacció / Foto: Ajuntament de Castellví de Rosanes

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix