Avui s’estrena a Olesa de Montserrat 'Fang i Setge'

El Teatre de La Passió acull el primer gran musical sobre l'episodi històric del setge de Barcelona de 1714.

Amb música de Salvador Brotons, dramatúrgia de Marc Rosich, coreografia de Toni Mira, lletres de Josep Pedrals i direcció artística de Joan Font, Fang i Setge adopta els contorns d’un musical de gran format  per  apropar els espectadors a la vida dintre els murs de la ciutat assetjada. Fang i Setge s’estrena a Olesa de Montserrat avui dissabte i es representarà fins a l’11 de gener. L’espectacle, que es presenta amb orquestra en directe i més de 100 actors a sobre l’escenari, vol ser un homenatge a tots els homes i dones que van viure el dramàtic setge.

Amb la intenció de fer partícip l’espectador dels moments més virulents del conflicte, la trama portarà a olorar el fang i la pólvora d’alguns dels escenaris crucials del setge, com ara el Baluard de Santa Clara o el Fossar de les Moreres. Al mateix temps, però, i malgrat els patiments propis de la reclusió, també vol documentar l’esperança festiva dels seus habitants, les alegries senzilles de la vida quotidiana a la ciutat i l’explosiva eufòria per les petites victòries diàries.

Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, o el vicepresident de l’assemblea, Jaume Marfany, però també Quim Torra, vicepresident d’Òmnium Cultural, Miquel Calçada, Albert Pont (President del Cercle Català de Negocis) o Manel Cuyàs; assistiran a l’estrena del musical Fang i Setge. A més, una setantena de representants de l’Assemblea Nacional de Catalunya, vinguts de tot el territori català, també seran a l’estrena del musical. Així Barcelona, Torrelavit, Berga o des de la Vall de Vianya, d’arreu del país vindran per descobrir aquest Fang i setge. Una bona representació de polítics del país també volen recolzar el musical amb la seva presència, s’espera a Josep Rull de CiU, o Anna Simó d’ERC; a banda dels representants del ple de l’Ajuntament d’Olesa. I, és clar, la ciutadania, ja que per aquest dissabte la platea del teatre de La Passió està pràcticament plena.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix