Llums verda per a la construcció del nou l’institut Lluís de Requesens

La Generalitat invertirà 4,5 milions d’euros en l’execució de l’obra que se sumaran als 900.000 € de la redacció dels projectes i als que aportarà l’Ajuntament de Molins de Rei per urbanitzar l’entorn.

El nou institut Lluís de Requesens de Molins de Rei començarà a ser una realitat ben aviat. Després d’anys de planificació, tràmits administratius i negociacions entre administracions tot està a punt perquè les obres de construcció de l’edifici donin inici.

Abans de la finalització de l’any hi ha previst la licitació, per part de la Generalitat, del projecte de construcció i les obres començaran durant el primer semestre de l’any 2015. El nou institut estarà situat al barri del Canal, i tindrà una superfície de 4.707 m2 repartits en dues plantes que donaran cabuda a 40 aules per a tot tipus d’usos. La Generalitat invertirà 4’5 milions en l’execució de l’obra que se sumaran als 400.000 euros de la redacció dels projectes i als 500.000 euros que aportarà l’Ajuntament per urbanitzar l’entorn.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va agrair, en l’acte de presentació del projecte, “al govern de la Generalitat que hagi apostat per Molins de Rei, perquè la inversió més gran que farà el departament d’Ensenyament al Baix Llobregat durant aquesta legislatura serà el nou Lluís de Requesens”. De la seva banda, el primer tinent d’alcalde i regidor d’educació, Xavi Paz, va explicar que “l’Ajuntament ha accelerat per enllestir tots els tràmits i deixar-ho tot a punt perquè la Generalitat pugui construir un equipament que serà una nova peça clau en la transformació del barri del Canal”.

El director general de Centres Públics de la Generalitat, Antoni Llobet, també va assegurar que “aquest trasllat i ampliació era una obra clarament prioritària perquè ens permet donar resposta a la necessitat de places escolars de secundària al municipi i, alhora, afrontar la nova infraestructura per a l’institut”. Mentre, el director dels serveis territorials d’Ensenyament, Josep Maria Pérez, va voler subratllar que “en aquest cas la Generalitat no farà un institut, sinó que construirà un edifici, perquè l’institut Lluís de Requesens ja fa molts anys que existeix i oferint uns excel·lents resultats educatius.”

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix