Conveni per a la promoció de la Catedral de Sant Llorenç

L’Ajuntament de Sant Feliu i el Bisbat van signar un conveni per dinamitzar el seu patrimoni arquitectònic, artístic i de l’acció sociocultural en benefici de la ciutat.

L'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José va signar un conveni de col·laboració amb la Fundació Laurentius, de caràcter canònic i vinculada a la Diòcesi de Sant Feliu. En representació de la Fundació ha signat el conveni el seu president, el bisbe Agustí Cortès Soriano. Mitjançant aquest conveni, l'Ajuntament dóna suport a la Fundació amb l’objectiu de promocionar i dinamitzar el patrimoni arquitectònic, artístic i de l'acció sociocultural de la Catedral en benefici de la ciutat.

Comissió mixta

El conveni subscrit preveu la creació d'una comissió mixta de treball entre ambdues parts. Entre altres coses, la comissió acordarà les dates i horaris dels actes religiosos que es facin al llarg de l'any a la plaça de la Vila. Alhora, es tindrà especial cura de garantir el lliure accés a les entrades principals de la Catedral durant la celebració de qualsevol activitat que es faci a la plaça. Alhora, la Fundació ofereix a l'Ajuntament la possibilitat de fer dins de la Catedral determinats actes culturals.

Sanejament i rehabilitació

El conveni també recull que la Fundació Laurentius, junt amb la Diputació de Barcelona, està treballant en l'elaboració del Pla Director de la Catedral, document que inclourà el projecte de sanejament i rehabilitació interior i exterior de la Catedral, així com el pla d'usos i serveis de l'espai en els pròxims vint anys. A més, en el conveni l'Ajuntament es compromet a reconèixer la Catedral com a bé cultural d'interès local i a incloure la Catedral en el catàleg de l'inventari de béns arquitectònics.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Feliu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix