Viladecans estarà present en el Congrés Internacional de Ciutats Educadores

L'Ajuntament exposarà els seus objectius en una cita que se celebra en el palau de Congressos de Barcelona des d’avui i fins al 16 de novembre.

L'Ajuntament de Viladecans coordinarà la xarxa "Innovació educativa per a la millora de l'èxit educatiu", un dels quatre eixos temàtics de la Red Española de Ciudades Educativa (RECE), l'organisme vinculat a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores que aquesta setmana celebra la seva trobada anual al Palau de Congressos de Barcelona. La regidora d'Educació, Gisela Navarro, explicarà els objectius i les tasques que s'ha fixat la xarxa en una de les trobades territorials que acollirà el congrés el 14 de novembre.

La principal finalitat del grup de treball que coordina Viladecans és posar en contacte a municipis interessats en la innovació educativa per millorar l'èxit educatiu. L'objectiu de la xarxa és reflexionar sobre el rol que han de tenir les ciutats en matèria d'innovació educativa i promoure l'anàlisi i l'intercanvi d'experiències dels 16 municipis que la integren. A més, es crearà una guia digital interactiva per compartir aquestes reflexions i les diferents estratègies públiques locals que es porten a terme per fomentar la innovació educativa, que estarà a disposició de tota la comunitat educativa.

La xarxa de l’RECE funciona des del maig de 2014 i tindrà el seu moment àlgid al gener de 2015 amb una trobada que es farà a Viladecans per intercanviar experiències innovadores entre els municipis membres. El 14 de novembre, en el marc del XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores, les ciutats membres celebraran una de les assemblees previstes.

AWI.NET, projecte educatiu per a la inclusió digital

Viladecans exposarà al Congrés Internacional de Ciutats Educadores dues experiències formatives més vinculades a temes d'inclusió. Una d'elles és AWI.NET, un projecte en el qual joves voluntaris de la ciutat introdueixen a la gent gran del municipi en l'ús d'Internet.

Es tracta d'una iniciativa que està celebrant actualment la seva cinquena edició i en la qual ja han participat més de 100 "parelles digitals" de joves i avis o àvies. Aquesta experiència innovadora podrà escoltar-se en l'speaker's corner que es farà al congrés el 13 de novembre, a les 16.30 hores.

L'altra experiència és el Projecte Òrbita, que té per objectiu motivar a alumnes de secundària a seguir els seus estudis realitzant tasques formatives en entorns laborals. El projecte es podrà veure en un espai expositiu de la Diputació de Barcelona on es fan difusió de projectes educatius d'inclusió.

Redacció / Foto: Ajuntament de Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix