El Molí dels Frares de Sant Vicenç es convertirà en un gran museu

Un dels objectius és facilitar l’aprenentatge dels escolars i contextualitzar el Molí i la importància de l’aigua a l’entorn vicentí.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts té previst iniciar, aquesta mateixa tardor, les obres d’accés i museïtzació del Molí dels Frares amb l’objectiu de conservar el seu patrimoni municipal i facilitar l’aprenentatge dels escolar. La museïtzació de la instal·lació permetrà contextualitzar el Molí i la importància de l’aigua a l’entorn vicentí, a través d’elements relacionats amb l’activitat i els recursos naturals, tant amb informació exterior com interior. L’espai també gaudirà d’audiovisuals descriptius i reproduccions acurades i es donarà la màxima rellevància a les restes arqueològiques. /En una segona fase, es preveu la traducció dels elements orals i escrits a l’anglès.

L’actuació arquitectònica

Actualment, l’accés del solar es troba a la cruïlla dels carrers E i C del polígon del Molí dels Frares. Des d’aquest punt es projecta l’inici del recorregut museístic exterior que condueix cap a l’interior del Molí i el visitant arribarà al fossar a través d’un camí pavimentat. L’accés fins a baix es farà per una escala que al segon tram passarà a formar part d’una grada. L’objectiu d’aquesta grada enfrontada a la façana del Molí és permetre fer presentacions a l’exterior per als visitants. Aquesta “sala exterior” es projecta com a espai que afavorirà l’aproximació a la sala interior, des d’on es podrà presentar de manera òptima el conjunt museístic del Molí dels Frares. S’accedirà a l’interior del Molí per una passarel·la elevada que portarà el visitant a l’entrada original, amb la porta de mitja volta de canó.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix