Una exposició recorda el passat romà de Sant Joan Despí

També s'organitzaran activitats pedagògiques adaptades als cicles perquè els infants i joves puguin conèixer més d'aquesta època clau en el desenvolupament de l'actual municipi baixllobregatí.

Des del 8 d’octubre al 30 de novembre el Centre Jujol-Can Negre acollirà l'exposició Vico Micià, Sant Joan Despí en època romana. Un passeig per la història a través d'objectes recuperats en jaciments romans de Sant Joan Despí. Tot i que la inauguració oficial será demà, avui s'ha obert la mostra a la comunitat educativa en l'acte d'inici del curs escolar.

El passat romà de Sant Joan Despí es desvetlla a través d'una vintena de peces, de plafons i de la recreació de l'interior de la vil·la romana santjoanenca entre els segles I abans de Crist i IV després de Crist. Les peces que es poden veure es van recuperar dels jaciments que es van descobrir fa anys al carrer Bon Viatge, al carrer Ferrocarril, a la zona de les Begudes, i a Torreblanca. Joies que es conserven habitualment al MNAC, al Museu de Gavà o al Magatzem Arqueològic de la Generalitat, i que ara, per primer cop, les podrem veure a Sant Joan Despí durant gairebé dos mesos. Entre les peces destaca un esquellot de grans dimensions, únic entre les troballes romanes que s'han descobert als jaciments romans de Catalunya. L'esquellot estarà acompanyat de tessel·les, ceràmiques, monedes, àmfores, agulles, estris de cuina, etc.

A més de la mostra es faran altres activitats al voltant d'aquesta temàtica com tallers familiars (12 i 26 d'octubre, i 9 i 23 de novembre); la xerrada Sant Joan Despí i la part baixa del Llobregat en època romana, a càrrec de Josep Maria Solías, doctor en història antiga per la UB i director del Museu d'Història de l'Hospitalet, el 14 d'octubre a les 19 h al Centre Jujol-Can Negre, o itineraris per la Via Augusta del Baix Llobregat  (8 de novembre), per la Barcelona romana (13 de novembre) i Empúries (29 de novembre). Activitats totes que ens ajudaran a contextualitzar i comprendre millor aquesta època.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix