El Barroc i el segle XVIII, reinterpretat pel Laboratori d’Art Comunitari

Han participat artistes, escolars, persones amb malalties mentals, gent gran i nova ciutadania de Sant Boi de Llobregat.

El Laboratori d’Art Comunicatari (LAC) va fer l’acte de presentació dijous passat a la galeria Iguapop de Barcelona. Van ser presents artistes que han participat en aquesta edició del LAC i a l'aparador de la galeria es va poder veure una instal·lació. Alumnes de les escoles de la ciutat, artistes locals i foranis, gent gran, persones afectades per malaltia mental i col·lectius de nova ciutadania han participat en el projecte Laboratori d'Art Contemporani (LAC). Els resultats es podran veure al Museu de Sant Boi (Can Barraquer, Can Torrents i les Termes Romanes) i el Centre d'Art Can Castells del 26 de setembre al 2 de novembre, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni.

Més de 200 persones han pogut desenvolupar les seves habilitats artístiques i la seva creativitat gràcies al projecte LAC, que aporta una mirada alternativa i innovadora als espais del patrimoni històric i cultural de Sant Boi. Les propostes creatives d'aquesta edició s'inspiren en el segle XVIII i la commemoració del Tricentenari i els fets de 1714 i reinterpreten en clau contemporània diferents àmbits de la vida d'aquell segle.

Com a concrecions de la feina duta a terme durant els darrers mesos hi ha, per exemple, un taller artístic de punt i costura per a dones de diferents països, un projecte artístic basat en el treball de la ceràmica fet en col·laboració amb interns de la presó Model de Barcelona i un taller d'escultura en què han participat, entre altres, nens i nenes víctimes de maltractament.

Del 26 de setembre al 2 de novembre es presentaran aquests treballs comunitaris i propostes creatives individuals dels artistes participants en el projecte. A més, els jardins de Can Torrents recrearan en clau contemporània una pèrgola d'època barroca. També hi serà present el projecte d'art comunitari Art in the park, que es du a terme al Burggers Park de Londres fa anys.

En aquest projecte de l'Ajuntament de Sant Boi han participat 21 artistes de diferents països i col·lectius com la Llar d'Avis Sant Josep, el complex assistencial Benito Menni, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, l'Esplai Eixida, el Grup d'Alfabetització de Dones de Sant Boi, els pretallers de fusteria i serigrafia i el taller de manualitats de l'Ajuntament, la Fundació Cassià Just, alumnes del Taller d'art del Centre d'Art Can Castells, l'Escola Eina, artistes de carrer del complex assistencial Benito Menni, les presons Model i Quatre Camins i la Llar Nova Esperança.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
221

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix