La Festa Major de Sant Mateu omplirà els carrers d’Esplugues d’activitats

La commemoració del 50è aniversari d’Esplugues City tindrà un protagonisme molt especial.

Del 19 al 22 de setembre se celebrarà la Festa Major de Sant Mateu on es desplegarà un ampli ventall d’activitats obertes a tothom i pensades per a totes les edats. Enguany s’ha incrementat el nombre de propostes culturals, esportius i cíviques. A més, s’ha sumat la commemoració del 50è aniversari d’Esplugues City. Precisament, durant els dies de festa, un mercat ambientat en les pel·lícules de l’Oest substituirà enguany el tradicional medieval i, a més, amb vocació de continuïtat. Algunes entitats adaptaran les seves propostes per adherir-s’hi i a l’espai d’Esplugues City que s’ubicarà al parc dels Torrents. També la fi de festa tindrà sabor a western: el piromusical del dilluns a la nit mesclarà foc, trons i música de mítiques pel·lícules de l’Oest.

El pregó

Per escalfar motors i recordar els orígens d’Esplugues City, l’Ajuntament ha encarregat el pregó a Salvador Juan, coautor del llibre Més enllà d’Esplugas City, qui estarà acompanyat per altres persones relacionades amb l’antic poblat-plató dels estudis Balcázar i bons coneixedors de la seva història. L’acte se celebrarà al balcó de l’Ajuntament (divendres 19 de setembre, 21 h). Segons, el regidor de Cultura, Eduard Sanz, “La intenció és mantenir aquesta novetat i així diferenciar-nos respecte a la resta de poblacions, on els mercats medievals són comuns en una o altra època."

Moltes propostes

El vuitant per cent de les activitats que es realitzaran són organitzades per les diferents entitats locals, on moltes d’elles commemoren el seu aniversari. Una de les més veteranes, la Secció Sardanista de L’Avenç, compleix mig segle i ho celebra amb la recuperació de la ballada de sardanes durant els dies propis de la Festa Major. Un altre acte central, la multitudinària Trobada de Puntaires, arriba a la vintena edició i ho fa de la mà, com sempre, de l’Associació de Dones de la Plana, que també enguany celebra el 30è aniversari. Els Cargolins, amb 20 anys d’història, tornaran a emocionar i a aixecar passions a la XXI Diada Castellera, acompanyats pels Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró. I amb la Trobada de Gegants, programada per a l’octubre, se celebrarà que la Colla de Geganters d’Esplugues i el seu aplec anual van néixer fa tres dècades. Trenta anys també compleix la Marxa Accessible d’Educació Viària, que organitza la Policia Local d’Esplugues. La dinovena edició del Torneig Ciutat d’Esplugues d’Handbol que se celebrarà en el Complex Esportiu Municipal Les Moreres serà una de les activitats esportives més importants durant la Festa Major.

D’altra banda, dos dels grups que més han sonat aquest estiu visitaran Esplugues. L’autenticitat dels catalans Blaumut i Efecto Pasillo. A més, els joves tenen una cita amb el Tour40. L’apartat musical tindrà una altra fita important al Festival Solidari Duendes con Arte, de Gent Constructiva, que comptarà amb l’actuació de Raimundo Amador.

Pressupost

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha mantingut la partida pressupostària, uns 110.000 euros, en la mateixa quantitat que el 2013. La col·laboració de les diferents entitats locals i l’optimització dels recursos municipals ha permès reduir la contractació de serveis externs i minvar el cost en més d’un 50%.

Redacció / Foto: Ajuntament d’Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
221

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix