La Passió d’Esparreguera tindrà una orquestra de joves músics

Amb aquest nou projecte es vol promoure la cultura musical al municipi.

Un grup de joves músics han decidit iniciar un nou projecte musical per a Esparreguera i la seva Passió, amb la voluntat de fer un pas endavant a nivell artístic i organitzatiu. Crearan una orquestra de joves professionals per tal de promoure la cultura musical de la vila, amb el convenciment que és necessària una orquestra que permeti als joves intèrprets del nostre país realitzar-se com a professionals. Ells són Juan Jurado, director musical de La Passió d’Esparreguera i premi extraordinari de composició pel Conservatori Superior de Música del Liceu (2014); Alba Hinojosa, actual concertino i cursant quart d’interpretació de violí de Grau Superior al Conservatori Superior de Música del Liceu; David Llort –organista de La Passió d’Esparreguera; i Anna Sánchez -graduada en interpretació de flauta pel Conservatori Superior de Música del Liceu-, tots ells fortament vinculats a l’entitat des de fa anys.

Els músics de la JOCPE (Jove Orquestra de Cambra de La Passió d’Esparreguera) seran tots estudiants o graduats del Conservatori Superior de Música del Liceu o de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), donant prioritat a tots aquells músics esparreguerins que compleixin els requisits mínims. L’orquestra funcionarà per projectes i se’n faran quatre d’anuals: el concert d'Any Nou, la temporada de Passió, el concert de Festa Major d'estiu i un concert de tardor. A més, la JOCPE no obtindrà beneficis de les representacions de La Passió, sinó que se sustentarà en els altres tres projectes anuals i en les gires que realitzi.

El repertori constarà d’obres de compositors clàssics i de la música de la Passió, arranjada per l'ocasió, que els fundadors volen que esdevingui el seu tret diferencial i identitari. Més endavant, posaran en marxa un concurs públic adreçat a joves compositors catalans que podran presentar obres curtes per optar a un premi, que consistirà en estrenar-la en un dels concerts.

L'Orquestra es presentarà oficialment a la Sala Gran del Teatre de La Passió d’Esparreguera, durant el mes de novembre de 2014.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix