El Festival Altaveu 2014 de Sant Boi arriba a la seva vint-i-sisena edició

Refree & Sílvia Pérez Cruz, Za!, Anímic, Orquestra Plateria, La Pegatina, Blues & Ritmes i la cançó 'Nord', els guardonat.

Des del 4 i fins al 7 de setembre se celebrarà la vint-i-sisena edició del Festival Altaveu. Les actuacions seran a la plaça de l'Ajuntament, els jardins de l'Ateneu Santboià i Cal Ninyo. Precisament dijous 4 de setembre es farà el lliurament dels Premis Altaveu 2014 (Can Massallera, 20.30 h). Aquests guardons reconeixen artistes, entitats, trajectòries artístiques i iniciatives que han enriquit de manera destacada la música produïda a Catalunya durant el darrer any.

Els premis d'aquesta edició han correspost:

- A Refreee & Sílvia Pérez Cruz, per una obra majúscula, profunda i arriscada. El disc "Granada" és una aventura valenta que ofereix camins expressius i sonoritats mai abans explorades.

- A Za!, per la seva agosarada proposta situada més enllà dels límits dels gèneres musicals ordinaris, ja sigui rock, jazz o avantguarda, sense complexos, amb subtils accents irònics i efectes catàrtics.

- A Anímic, per haver creat des de Collbató una música plena de bellesa i tensió, cançons transcendentals i amb una gran capacitat d'evocació que apel·len a la llum i a la foscor de l'ànima.

- A l’Orquestra Plateria -foto-, per haver fet evolucionar la música popular de festes majors de Catalunya dels darrers 40 anys, tot fent ballar tothom als envelats amb un repertori de salsa i música llatina, a més de peces pròpies.

- A La Pegatina, per ser un dels grups catalans més internacionals amb 10 anys de trajectòria. Amb 4 discs compactes editats, han recorregut una vintena de països i tres continents amb la seva peculiar essència festiva a cada concert.

- A Blus & Ritmes, pels 25 anys d'un festival que s'ha guanyat, any rere any, el respecte dels aficionats i dels amants de les músiques d'arrel del planeta.

- A la lletra de la cançó “Nord” del grup Patch, per aplegar dins seu, d'una manera poètica i amb imatges de gran força evocadora, diverses lectures i significats que ens aboquen al món dels sentiments i les relacions.

Propostes musicals i entrades

Els artistes participants són Jacco Gardner, Neil Halstead, Mishima, El Petit de Cal Eril & David Mengual, Free Spirits Big Band, Laetitia Sadier, Myles Sanko, Robert Ellis, Joana Serrat, José Domingo, Malachi Estereo, Xebi SF, Pedro Parque i Coriolà.

Les entrades de l’Altaveu estan a la venda al web del festival i a la pàgina del TR3SC amb preus especials per als socis del club. També es poden adquirir a l'OMAP (Oficina Municipal d'Atenció al Públic, plaça de l'Ajuntament, 1).

Redacció / Foto: Orquesta Plateria

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix