Maite Carranza guanya el Premi Cervantes Chico 2014

En reconeixement a la trajectòria de l’escriptora santfeliuenca en literatura infantil i juvenil.

El guardó, concedit per l'Ajuntament d'Alcalá d’Henares (Madrid), li serà lliurat el pròxim mes d'octubre. Carranza, que ja ha obtingut importants reconeixements nacionals i internacionals en el món de la literatura, ha agraït el premi i ha destacat que és un veritable honor. El Jurat del premi concedeix el guardó, el qual no té dotació econòmica, tenint en compte criteris de popularitat i els mèrits literaris dels escriptors. En l'edició del 2014, la decisió del jurat s'ha acordat per unanimitat en valorar el conjunt de l'obra de Maite Carranza i el seu impacte en el món infantil i juvenil en els centres educatius.

Maite Carranza és escriptora, guionista i col·labora com a professora d'escriptura de guions amb diverses universitats de Catalunya i de l'Estat. Molts títols de la seva extensa obra escrita (més de quaranta llibres de literatura infantil, peces de teatre i un llibre de literatura per a adults), han estat guardonats amb premis tan importants com el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil del Ministeri de Cultura (2011), el Premi Edebé (2010 i 2002) o el Premi de la crítica Serra d'Or de narrativa juvenil (1987) entre d'altres. També ha rebut nombrosos reconeixements nacionals i internacionals per la seva tasca com a guionista de programes i sèries televisives, algunes d'elles tan conegudes com El Poble Nou o el Cor de la Ciutat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix