Begues ja disposa de la seva nova biblioteca municipal

Substitueix la Milà i Fontanals que va tancar les portes del passat 25 de març.

Ahir diumenge es va inaugurar la nova biblioteca de Begues, La Ginesta. Un nou equipament cultural que substitueix la Milà i Fontanals, que va tancar les portes el passat 25 e març per preparar el trasllat, i que amplia la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona fins als 218 equipaments.

L’acte va ser presidit pel president de la Diputació, Salvador, Esteve,  el conseller de Cultura de la Ferran Mascarell i l'alcaldessa de la localitat, Mercè Esteve. Salvador Esteve va destacar que “l'èxit de la Xarxa de Biblioteques municipals es basa en el fet que hem aconseguit transformar i redimensionar el concepte de biblioteca adequant-lo a les necessitats de la gent del segle XXI” i va afegir que “hem desenvolupat un model d'equipament públic molt  útil, que funciona amb eficiència i agilitat i que presta un servei que va més enllà de la tradicional oferta d'un espai de lectura”. Cal destacar que també van assistir el diputat adjunt de Cultura, Carles Combarros, els alcaldes de localitat veïnes com Sant Climent de Llobregat, Pallejà, la Palma de Cervelló i Torrelles de Llobregat, a més del director general de Patrimoni de la Generalitat, Joan Pluma. Previ a la inauguració, el president Esteve i el conseller Mascarell han signat en el Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Begues. 

Característiques

La nova biblioteca, projectat pel despatx d'arquitectes Calderon-Folch-Sarsanedas, també acollirà el nou centre cívic polivalent el Roure. La biblioteca i el centre cívic, que pot funcionar com a teatre o sala d'actes per a 350 persones gràcies a unes grades retràctils, tenen accessos independents des del passeig que voreja la riera,  amb la qual l'edifici s'integra harmònicament.

La biblioteca, que disposa d'una superfície útil de 1.087 m2 dels 3.352 m2 que té el conjunt de l'edifici, obre amb un fons de3 15.000 documents bibliogràfics, 3.500 audiovisuals i 87 revistes i diaris. Disposa també d'una màquina d'autoprèstec que permet als usuaris, mitjançant el carnet de biblioteques, puguin gestionar personalment el préstec  i el retorn de documents d'una manera còmode i senzilla.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
149

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix