Arriba 'Ludi Rubricati', la festa romana de Sant Boi

Aquest cap de setmana el Museu torna a recordar el passat romà del municipi baixllobregatí.

El Museu de Sant Boi serà la seu, aquest dissabte i diumenge 7 i 8 de juny, d'una nova edició de Ludi Rubricati, les jornades romanes de recreació històrica que mostren com vivien les persones durant l'època de la Roma clàssica. A Can Barraquer, les Termes Romanes i Can Torrents s'hi faran tallers i activitats la tarda del dissabte i el matí del diumenge.

Espectacles i vestits

En aquesta ocasió la celebració se centrarà en els grans espectacles com les curses de quàdrigues ("ludi circenses"), les lluites de gladiadors i també de gladiadores ("ludi gladiatoria") i el teatre, la dansa i la música ("ludi scaenici"), activitats que formaven part de les festes dedicades als déus.

Les festes, celebrades ja en època de la república romana, omplien el temps d'oci de la ciutadania i eren un bon mitjà dels governants per guanyar-se el favor del poble. Homes i dones es vestien i pentinaven per anar als esdeveniments segons la moda d'aleshores, per la qual cosa al Museu hi haurà una perruqueria romana i un orfebre ensenyarà a fer una fíbula (agulla de pit) als visitants, que també es podran fer una corona de fulles i flors.

Tallers i soldats imperials

Pel que fa als tallers, a Can Torrents n'hi haurà de relacionats amb les arts escèniques, les curses de cavalls i les lluites de gladiadors, a les Termes Romanes s'hi podran conèixer aspectes de l'època en què es van construir i als jardins de Can Torrents està prevista la instal·lació dos campaments de soldats romans, un de l'alt imperi i un altre del baix imperi.

Pa i circ

Relacionada amb la festa romana, el proper dia 12 Conxita Collellmir, catedràtica de Filologia Clàssica i autora d'un treball al voltant de la vida romana a l'Institut Rafael Casanova de Sant Boi, oferirà la xerrada "Panen et circenses" (pa i circ). Aquesta frase tan coneguda va ésser escrita al segle IdC pel poeta Juvenal.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix