Sant Just Desvern acull la I Trobada de la Xarxa Temàtica “La memòria de les ciutats”

Hi participen dotze ciutats espanyoles el pròxim dijous i divendres.

Aquest dijous i divendres, Sant Just Desvern acull la primera Trobada de la Xarxa Temàtica "La memòria de les ciutats" per al període 2014-2015. Aquesta xarxa s'emmarca dins la Red Estatal de Ciudades Educadoras (RECE), de la qual el municipi baixllobregatí en forma part des de 1994.

Després d'haver participat en diferents xarxes al llarg d'aquests anys, ara Sant Just Desvern pren la responsabilitat de coordinar aquestes ciutats que reflexionaran al voltant del paper de les ciutats educadores en les polítiques de memòria i de gestió del patrimoni cultural i històric; així com analitzar exemples des de diferents ciutats de la xarxa. També es preveu desenvolupar una metodologia que permeti aprofitar el capital social de la memòria per als objectius d'una ciutat educadora. En aquest projecte que lidera Sant Just Desvern participen onze ciutats d'Espanya.

La jornada inclourà la presentació d'experiències locals en l'àmbit de recuperació de la memòria històrica amb la col·laboració del Centre d'Estudis Santjustencs, el guitarrista Francesc Cardona, l'artista i veïna Soledat Sants, i la somelier del Celler de Can Mata Astrid Goldstein. La resta de ciutats també presentaran les seves experiències i es farà un taller participatiu. L'Arxiu Històric tindrà un pes especial en aquesta trobada ja que en els darrers anys ha estat protagonista de multitud d’iniciatives de recuperació de la memòria històrica. 

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Just Desvern

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix