Ca n’Amat de Viladecans presenta “Què ens queda de 1714?”

És un projecte museístic que vol oferir una visió transversal dels fons dels museus a partir d'elements patrimonials originals del segle XVIII que s'hi conserven o que estan  relacionats.

Ca n'Amat de Viladecans presenta el projecte “Què ens queda de 1714?”, que s'afegeixen a les set que ja es poden veure en diversos museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, la promotora del projecte. A partir d'avui divendres 30 de maig i fins a finals d'any, s'hi podran veure una cafetera i una xocolatera del segle XVIII que il·lustren els canvis en els hàbits alimentaris de la població en aquell segle. Un moment en què productes abans exòtics, com la xocolata, el cafè, el pebrot o el tomàquet, es converteixen en quotidians.

"Què ens queda de 1714?" és un projecte museístic que vol oferir una visió transversal dels fons dels museus a partir d'elements patrimonials originals del segle XVIII que s'hi conserven o que estan  relacionats, de manera directa o indirecta,  amb els fets de la Guerra de Successió. Es tracta d'objectes que conviden a reflexionar entorn dels canvis esdevinguts a la societat catalana en les dècades posteriors a la victòria borbònica.

Pàgina web

Paral·lelament, s'ha posat en marxa una pàgina web amb continguts ampliats des d'on es podrà seguir el desenvolupament del projecte: http://www.diba.cat/web/exposicio-1714. També es convida als visitants a compartir les seves impressions a la xarxa mitjançant l'etiqueta #museuslocals1714.

Hi ha vint-i-tres museus de la XML que acolliran objectes relacionats amb el projecte. Els del Baix Llobregat són: Museu de Gavà, Museu de Sant Boi de Llobregat, Museu Palau Mercader de Cornellà de Llobregat, Museu Municipal Vicenç Ros de Martorell, Museu del Prat de Llobregat, i l’esmentat de Ca n'Amat a Viladecans.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix