Sant Feliu i Molins volen implicar als seus estudiants en la cooperació internacional

A través d’una proposta d’educació pel desenvolupament que els centres educatius dels municipis participants integraran en la seva programació.

La Universitat de Barcelona, a través de la Fundació Solidaritat UB, l’Agència Metropolitana de Barcelona (AMB) i quatre ajuntaments, entre els quals es troben el de Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat, han signat el conveni de cooperació per al projecte “Foment de la sensibilització i l’educació per al desenvolupament entre el jovent”. Un projecte que té com a objectiu implicar als joves en la cooperació internacional, amb una proposta d’educació pel desenvolupament que els centres educatius dels municipis participants integraran en la seva programació educativa.

El treball d’aula s’adreçarà a la producció d’un material o acció de sensibilització per part de l’alumnat, que posaran en pràctica dins i fora del centre. L’àmbit temàtic de la cohesió social i territorial aprofita l’experiència dels municipis participants en projectes de cooperació internacional, alhora que resulta idoni per connectar amb les experiències i vivències dels joves dels nostres municipis, que poden trobar respostes innovadores en les iniciatives per a la convivència i la gestió de conflictes protagonitzades per actors locals de països en vies de desenvolupament, alhora que comprenen la importància de la cooperació internacional per millorar la seguretat humana a escala global.

La Fundació Solidaritat UB actua com a entitat líder i, com a tal, n’assumeix la coordinació de les accions, de forma que s’optimitzen els recursos necessaris per l’execució. Els ajuntaments participants aporten el seu coneixement detallat del municipi i dels seus agents territorials, així com el seu bagatge en cooperació internacional que nodreix els continguts del projecte; una persona del seu equip tècnic reforçarà l’organització de les activitats en cada municipi. Al seu torn, l’AMB aportarà 31.948 €. La resta, fins arribar als 60.562 € totals del projecte, seran aportats pels altres signants del conveni.

L’entitat i institucions participants entenen que el fet de plantejar una proposta conjunta dóna valor afegit a la proposta, doncs permetrà generar sinergies entre els diferents municipis que hi participen i optimitzar els recursos financers necessaris per l’execució.

Redacció / Foto: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix