Una exposició repassa la història de la Maternitat d'Elna

El Centre Cívic Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat acollirà la mostra que es podrà visitar fins al 8 de juny.

 

Aquest dijous 22 de maig, a partir de les 19.30 h, tindrà lloc al Centre Cívic Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat la inauguració de l'exposició "La Maternitat d'Elna, bressol de l'exili 1939-1944". A través de fotografies i altres suports audiovisuals, l'exposició ret homenatge a la figura d'Elisabeth Eidenenz, jove mestra suïssa fundadora de la Maternitat d'Elna que va superar la passivitat de l'ajuda social francesa envers els refugiats per aconseguir que les dones poguessin donar a llum en bones condicions.

La mostra repassa la història de la Maternitat d'Elna, institució humanitària dedicada a ajudar les dones embarassades refugiades de la Guerra Civil Espanyola. A la Maternitat, ubicada al Rosselló, al sud de França, hi van néixer uns 600 infants de les dones que estaven internades en els camps de refugiats propers a Elna, sobretot els d'Argelers, Ribesaltes, Sant Cebrià i el Barcarès. Si bé la major part dels infants eren fills de dones republicanes arribades a l'exili des de Catalunya, també hi van néixer infants jueus i d'altres procedències. El 1944, l'exèrcit alemany va clausurar la Maternitat.

L'exposició es podrà visitar fins al 8 de juny. La mostra, coproduïda pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, arriba a Sant Feliu amb el suport de l'Ajuntament, i a iniciativa del Programa de la Dona.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix