El Museu de Can Tinturé dedica una exposició a la ceràmica del 1714

La mostra, que pot visitar-se fins al 12 d’octubre, es completa amb una aproximació al nucli urbà d’Esplugues de principis del XVIII.

Esplugues de Llobregat es vol sumar a la commemoració del Tricentenari amb una exposició dedicada a la ceràmica de principis del segle XVIII. El Museu Can Tinturé acull des d’ahir i fins al 12 d’octubre, la mostra La ceràmica a les cases de 1714, organitzada pel museu espluguí i l’Associació Catalana de Ceràmica.

Amb aquesta exposició, Can Tinturé, primer museu monogràfic de rajola de mostra de l’Estat espanyol, vol fer una aportació diferenciada i introduir un nou aspecte al conjunt d’actes i perspectives que han abordat durant el 2014 la Guerra de Successió i el context social, econòmic i cultural en què es va desenvolupar la contesa.

La ceràmica a les cases de 1714 permet al visitant conèixer algunes de les peces que integraven les vaixelles, sumptuoses o modestes, de les cuines i menjadors de principis del XVIII, època en què la qualitat (des de les peces de pisa ricament decorades fins a les més humils de terrissa) n’era significativa del poder adquisitiu de les famílies.

L’Arxiu Municipal d’Esplugues ha col·laborat també en aquesta mostra introduint-hi la perspectiva local: un recorregut per les 22 cases que conformaven el nucli urbà de 1714, d’una extensió de 700 mujades, 400 d’elles ermes a causa de la manca de gent derivada de la guerra.


R
edacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix