Presentació de les actes de la VI Trobada de Centres d'Estudis i d'Estudiosos d'Eramprunyà

Recullen les catorze ponències escrites, que tenien com a temàtica principal el territori d'Eramprunyà en època altmedieval (segles X i XI).

El Museu de Gavà va ser l’escenari de la presentació de les actes de la VI Trobada de Centres d'Estudis i d'Estudiosos d'Eramprunyà, que es van celebrar el passat 16 de novembre a Sant Boi de Llobregat.

Les actes recullen les catorze ponències escrites presentades a la Trobada, que tenien com a temàtica principal el territori d'Eramprunyà en època altmedieval (segles X i XI). En els diferents articles que ara han vist la llum es tracta tant el detall dels fets succeïts durant els primers anys de la conquesta franca, com el naixement dels castells i torres medievals, el paper de les dones, la importància dels testaments, la toponímia medieval, el creixement del Delta del Llobregat, o algunes de les llegendes d'aquesta època. També hi ha contribucions relatives a divulgació de les troballes arqueològiques d'època medieval que s'han fet recentment al nostre territori, com a la restauració de les pintures gòtiques de l'ermita de Santa Maria de Sales o les noves dades aportades per la recerca arquitectònica que s'està fent al castell d'Eramprunyà.

En conjunt, els catorze treballs aporten notícies i documents relatius als set municipis que inicialment formaven el terme d'Eramprunyà: Castelldefels, Gavà, Begues, Sant Climent de Llobregat, Viladecans, Sant Boi de Llobregat i El Prat de Llobregat.

La publicació de les actes ha estat possible gràcies al patrocini de l'Associació d'Amics del Museu de Gavà. Les actes es poden trobar també en format electrònic a: http://centredestudis.entitats.gavaciutat.cat/documents/VI-trobada/

Durant la presentació de les Actes de la VI Trobada, també es van anunciar les característiques de la propera convocatòria, que es realitzarà a Gavà, al parc arqueològic, el 18 d'octubre de 2014, i que tindrà com a temàtica principal l'aigua, les persones i el territori.

Redacció / Foto: Centre d’Estudis de Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix