El Baix Llobregat, protagonista en l’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi

Olesa de Montserrat, Vallirana, Cervelló i Sant Vicenç dels Horts, entre els municipis catalans amb representació a l’acte.

El president, Artur Mas, va lliurar les Creus de Sant Jordi, el guardó més important que concedeix la Generalitat de Catalunya amb el que es va reconèixer a 27 personalitats i 15 entitats de tots els àmbits que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.Cal destacar que el Baix Llobregat va tenir una àmplia representació.

El Cartellista cinematogràfic, conegut artísticament com a “Mac”, nascut a Reus i resident a Olesa de Montserrat, va rebre ahir la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la qualitat i la versatilitat d'una obra de projecció internacional, vinculada al record de pel·lícules mítiques en la història del cinema.

Francesc Panyella i Farreras, valliranenc, resident a Marsella (França) va ser guardonat en el Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat rebent la Creu de Sant Jordi com a promotor cultural i en reconeixement als seus mèrits a favor de la projecció de la llengua, la cultura i la identitat catalanes. President, des del 1981, del Cercle Català de Marsella, ha contribuït a impulsar i dinamitzar les diverses iniciatives que du a terme una entitat gairebé centenària, en relació continuada amb els casals catalans d’arreu del món.

D’altra banda, la Societat Coral Diana, adherida a la Federació de Cors de Clavé, també va rebre la distinció pel cent cinquantè aniversari d’aquesta entitat. Des de la vila de Cervelló ha dut a terme una activitat musical dinamitzadora del seu entorn i vinculada a la llengua i la cultura catalanes. També s’ha esforçat en el manteniment de les tradicions, com ara les caramelles durant els anys del franquisme. Joan Suñé -foto-, president de l’associació, ha recollit el guardó en nom de la Coral, dels membres actuals i de totes aquelles persones que n’han format part i han fet història. A l’acte també hi ha estat presents el president i d’altres membres de l’Associació de Cors de Clavé. La Coral Diana ha interpretat El Cant dels Segadors en una emocionant interpretació com a commemoració.

I finalment, la també coral centenària El Llessamí, de Sant Vicenç dels Horts, va recollir el reconeixement de mans del president de la Generalitat.

Redacció / Foto: Ajuntament de Cervelló

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
189

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix