Cornellà celebra la vint-i-dosena edició de la Jordiada

Una cita amb la cultura popular catalana en el parc de Can Mercader aquest diumenge 27 d’abril.

El municipi baixllobregatí celebra demà la Jordiada, que aquest any compleix vint-i-dos anys. Durant tot el dia, el parc de Can Mercader acollirà activitats lúdiques i culturals per a tota la família, com ara signatura de llibres, parades de roses, mostra d’artesania, ballada de sardanes, castellers, un dinar popular, puntes de coixí, jocs infantils… Una programació farcida de propostes variades organitzada per les més de trenta entitats que formen part de la comissió.

Els actes tindran lloc avui, dia del pregó, que anirà a càrrec del Grup Vocal Zetzània, fins al 14 de juny, dia de la cloenda, on es podrà visitar una exposició fotogràfica a Can Tirel. I mentrestant, fins a set dies de propostes literàries i musicals que mobilitzaran centenars de persones a Cornellà de Llobregat.

El Tricentenari

Un dels plats forts de la programació d’enguany està relacionat amb la celebració del Tricentenari de 1714 i la Guerra de Successió. Consisteix en el recital historicomusical “Testament 1714”. Anirà a càrrec de Llúcia Vives i Sílvia Bel, que estaran acompanyades per Ètnicat, sota la direcció de Carles Beltran. Serà el 24 d’abril, al Patronat Cultural i Recreatiu.

També cal destacar la conferència de Ramon Balasch, que presentarà el llibre “Ocnos i el parat esglai”, obra pòstuma i inèdita de Salvador Espriu, amb una audició d’harmònica a càrrec de Joan Pau Cumellas, i la Nit literària “Records d’ahir. Vers i prosa del Cornellà dels anys 30 i 60”.

Aquesta edició tampoc no faltarà la nit de jazz a l’Orfeó Catalònia, de la mà del grup Jazz What’sups; el Tresquem, passejada per la ciutat, el dia 18 de maig, i els contes relacionats amb Sant Jordi, tant a la Xarxa de Biblioteques com al Centre d’Esplai Mowgli. Com a novetat, el 25 d’abril, la biblioteca Central lliura els premis dels I Jocs Florals infantils, un certamen de poesia per als més petits.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix