Es presenta oficialment la Setmana Santa de Sant Vicenç dels Horts

L’alcalde, Oriol Junqueras, va presidir l’acte, mentre que el pregoner, el locutor radiofònic Justo Molinero, la va destacar “com a prova de la riquesa cultural de Catalunya”.
L’alcalde, Oriol Junqueras, i el locutor radiofònic Justo Molinero van presentar ahir al migdia la Setmana Santa de Sant Vicenç dels Horts 2014. L’acte va tenir lloc a l’auditori del Molí dels Frares, amb prop de 200 persones. En el seu discurs, Junqueras ha animat tothom “a compartir la passió i l’enamorament de la setmana santa vicentina, d’una riquesa cultural extraordinària”. Per la seva banda, el locutor i fundador de Ràdio Tele-Taxi, Justo Molinero, va voler reconèixer el treball dels veïns vicentins que fan possible la Setmana Santa al municipi.

L’acte també va comptar amb la presència dels presidents de les dues entitats que organitzen la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts: Joan Ruiz, del Cos de Portants del Sant Crist, i Juan Martínez, de la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y Nuestra Señora de la Soledad. Amb una sala custodiada pels Armats del Cos de Portants del Sant Crist, la celebració es va iniciar amb l’arenga del centurió, un discurs únic a Catalunya i que es realitza des de temps remots al municipi. Els assistents també van poder gaudir de la interpretació de tres saetas, a càrrec d’Inés de Barbate, José Antonio Escribano i Dávila “El Gallo”, moment en què la sala va emmudir per viure intensament les seves veus.

El pregoner
El moment central de l’acte va ser la lectura del pregó a càrrec de Justo Molinero, que va destacar que la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts “és una prova de la riquesa cultural de Catalunya” i que te uns valors humans i culturals de gran magnitud.

Justo Molinero presideix el Grup de Comunicació Tele-Taxi, amb 30 anys de vida, i presenta el magazine musical “El Jaroteo”, programa estrella de la graella a Ràdio Tele-Taxi. Guardonat el novembre del 2013 amb la Menció d’Honor dels Premis de Catalunya que atorga la Generalitat, Molinero és un dels locutors radiofònics més carismàtics del panorama català. Amb multitud de premis en reconeixement a la seva tasca d’intercanvi cultural entre Andalusia i Catalunya, destaca el Premi d’Andalús de l’any, concedit per la Casa Andalucía de Lleida al 2009, o el premi Ràdio Associació de Catalunya de l’any 2002. A més, el fundador de Ràdio Tele-Taxi compta amb reconeixements professionals com el Premi Ondas (2006) o el Premi Primer de Maig de la Fundació Josep Comaposada i Rafael Campalans (FECAC) de l’any 2007.

L’Ajuntament va lliurar als presidents de les entitats, Juan Martínez i Joan Ruiz, unes plaques de fusta, que simbolitzen la passió de crist a la creu. El pregoner, a més, va rebre una reproducció de les àmfores que es fabricaven el segle I dC on ara hi ha la Biblioteca Municipal Les Voltes, i que servien per transportar vi a la capital de l’imperi romà.

L’Ajuntament vicentí anima la població i a la resta de ciutadania de la comarca a gaudir dels actes de Setmana, Santa que s’inicien el 12 d’abril i s’allargaran fins al 18, amb una quinzena d’activitats programades.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix