Avui es presenta la I Mostra de Cinema Llatinoamericà de Sant Feliu de Llobregat

Se celebrarà del 27 al 31 de març i està organitzat per l’Associació CineBaix.

Des del 27 i fins al 31 de març se celebrarà al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat la primera edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà. Durant cinc dies es projectaran dotze pel·lícules i dos curtmetratges de nou països, amb la presència de cinc persones invitades i la col·laboració de diverses institucions, entitats, mitjans de comunicació i distribuïdores de cinema.

La no existència d'aquest tipus d'esdeveniments culturals al Baix Llobregat, a la mateixa ciutat de Barcelona i a la seva àrea metropolitana ha estat una de les raons que han impulsat els organitzadors a fer una proposta com aquesta. En aquesta nova experiència de l'Associació CineBaix amplia l'àmbit cultural i geogràfic de les pel·lícules, després d'haver anat consolidant la Mostra de Cinema Àrab, ja en la seva VII edició, amb l'objectiu de ser fidels a un dels principis fundacionals de CineBaix, que és promocionar, i protegir, la diversitat cultural i lingüística a través de les produccions audiovisuals.

La Mostra de Cinema Llatinoamericà vol ser una nova contribució a la difusió i a la promoció del cinema, en aquest cas d'Americà del Sud, Centreamèrica i el Carib, al Baix Llobregat. Neix com un espai per descobrir autors, temàtiques i països encara força desconeguts entre nosaltres però imprescindibles en la història del cinema d'aquests països i d'aquestes cultures.

A més, després de cada jornada hi haurà programat debats amb directors, guionistes i personalitats convidades per comentar i debatre. La programació la poden trobar a www.cinebaix.com.

Entrada gratuïta
Avui dijous, a les 19.45 hores, hi ha previst l’acte de presentació la Mostra amb la projecció del documental de Patricio Guzmán, “Nostalgia de la luz”, guanyador fa dos anys del Premi al Millor Documental per l’Acadèmia de Cinema Europeu i més de 25 premis i distincions internacionals. L’entrada serà gratuïta.

D’altra banda, la Mostra s’inaugurarà oficialment el pròxim 27 de març amb la projecció de la pel·lícula mexicana “El Lugar más Pequeño” de Tatiana Huezo (20 h). L’entrada també serà gratuïta.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix