Augmenten els usos tecnològics de la biblioteca Pau Vila

La utilització que fan els usuaris dels PC’s, Internet i multimèdia han crescut un 40’49% en només un any.
Els nivells d’usuaris i de préstecs durant l’any 2013 a la biblioteca Pau Vila s’han mantingut, però s’ha detectat un augment important de l’ús dels recursos tecnològics. Aquestes dades seran importants per definir com hauran de ser els serveis del nou equipament quan aquest es traslladi a El Molí.

Tot i les obres de remodelació que es van fer a l’estiu i el trasllat de les aules d’estudi a la Federació Obrera, la biblioteca Pau Vila ha registrat un lleu ascens d’usuaris d’un 0’25% durant l’any 2013. Dels 55.289 usuaris que va registrar l’any 2012 s’ha passat als 55.426 de l’any passat. El nivell de préstecs de material també s’ha mantingut en uns nivells molt similars (-1’6%), passant dels 46.464 als 45.713 volums prestats. En canvi s’ha detectat un canvi significatiu en els hàbits dels usuaris, que han apostat molt més per la tecnologia. Concretament, els usuaris dels PC’s, Internet i multimèdia en només un any han crescut un 40’49%, passant dels 2.113 als 3.109. També han crescut un 17% les visites al bloc informatiu de la biblioteca (www.bibliotecapauvila.blogspot.com).

El regidor de cultura i alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha explicat que “aquestes dades són positives i ens ajuden a analitzar i comprendre quin és el perfil i el comportament dels usuaris de la biblioteca, que cada cop precisen de més i millors recursos tecnològics” i ha explicat que “caldrà tenir molt en compte aquest tipus d’informació en el moment de definir la nova biblioteca que, amb tota probabilitat, s’allotjarà a l’edifici del Molí i el tipus de serveis que prestarà”.

L’Ajuntament baixllobregatí va invertir aquest estiu 80.000 euros en millorar les instal·lacions actuals mentre no es concreta i s’executa el projecte de la nova biblioteca a l’edifici del Molí. Les millores van permetre ampliar 23 punts de lectura i treball, insonoritzar la zona infantil i fer diferents actuacions que han permès incrementar el confort dels usuaris. Durant l’any 2013 la biblioteca Pau Vila va restar oberta al públic 266 dies durant els quals va rebre una mitjana de 204 visites d’usuaris.

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
162

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix