Sant Just passa a liderar una xarxa estatal sobre la recuperació de la memòria història de les ciutats

S'emmarca dins la Red Estatal de Ciudades Educadoras (RECE), de la qual el municipi en forma part des de 1994.
Durant el període 2014-2015, Sant Just Desvern Desvern coordinarà la xarxa temàtica "La memòria de les ciutats, que s'emmarca dins la Red Estatal de Ciudades Educadoras (RECE), de la qual Sant Just en forma part des de 1994. A través de les xarxes temàtiques es treballen diferents temes i s'impulsen intercanvis per al desenvolupament i aplicació dels principis de la Carta de Ciudades Educadoras en l'àmbit espanyol a través de l’organització de trobades o seminaris i la posada en marxa de programes conjunts. 

Sant Just Desvern pren la responsabilitat de liderar i coordinar les ciutats que decideixin sumar-se a la proposta de reflexionar al voltant del paper de les ciutats educadores en les polítiques de memòria i de gestió del patrimoni cultural i històric; així com analitzar exemples des de diferents ciutats de la xarxa. També es preveu desenvolupar una metodologia que permeti aprofitar el capital social de la memòria per als objectius d'una ciutat educadora.  

Segons el regidor d’Educació, Lluís Monfort, “el passat i el present estableixen en les societats un diàleg que porta a conformar lentament una memòria col·lectiva i aquesta és un element essencial del concepte de ciutat educadora. A Sant Just portem més de deu anys treballant en aquest àmbit i considerem que pot ser molt enriquidor mostrar la nostra experiència a altres ciutats, però també conèixer altres propostes i projectes.”

L'Arxiu Històric tindrà un pes especial, ja que en els darrers anys ha estat protagonista de multitud d’iniciatives de recuperació de la memòria històrica.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Just
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
71

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix