L’església de Sant Miquel del castell d’Eramprunyà de Gavà ja té una cara nova

Els treballs de restauració han estat possible gràcies al conveni entre l’Ajuntament de Gavà i la Diputació de Barcelona.
El regidor-delegat de Cultura, Miquel Àngel Díaz va visitar, acompanyat pel diputat provincial de la Diputació de Barcelona, Ramon Castellano, la fase final de les obres de restauració de la coberta de l’església de Sant Miquel, del conjunt monumental del castell d’Eramprunyà. Díaz va manifestar que “aquestes tasques de millora ens permeten avançar com a ciutat en la restauració del castell, un símbol per tota la ciutadania gavanenca. A més, ens permet recuperar un espai cívic per l’ús ciutadà i del teixit associatiu del nostre municipi”.

El diputat provincial de la Diputació de Barcelona, Ramon Castellano, ha expressat la voluntat de l’ens provincial de continuar treballant en la recuperació del Castell d’Eramprunyà. Castellano ha garantit que “la Diputació seguirà invertint en aquest entorn per tal de poder reconstruir a poc a poc la nostra història, un monument que és emblemàtic per la ciutat de Gavà”.

 
Part del projecte s’ha centrat en la reparació de la volta de l’església després que es va constatar el seu avançat estat de deteriorament que presentava un perill de caiguda imminent. Això va fer que es restringís l’accés a l’interior.

Els treballs responen a una demanda ciutadana recollida per la Comissió Cívica del Castell d’Eramprunyà, creada arran de l’adquisició per part de l’Ajuntament al març de 2007. Cal tenir present que l’església de Sant Miquel és l’única estructura del conjunt monumental de la qual es conserva la volta original i l’única dependència que continua tenint un ús ciutadà, ja sigui durant la celebració de l’Aplec de Sant Miquel –en acollir els oficis religiosos., com en el decurs de les visites guiades al Castell d’Eramprunyà.

L’actuació s’ha portat a terme arran del conveni signat entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Gavà. A banda de la reparació de la volta i la construcció de la nova coberta de l’església de Sant Miquel, s’ha continuat avançant en la recerca arqueològica del Castell d’Eramprunyà.

Amb aquest acord es dóna continuïtat a la tasca desenvolupada de forma conjunta entre l’ens provincial i l’Ajuntament des de l’any 2009 amb l’objectiu de preservar el conjunt monumental, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, i incidir en la seva divulgació. Per dur a terme els treballs de restauració la Diputació ha fet una aportació de 185.000 euros.

Redacció
/ Foto: Ajuntament de Gavà
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
209

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix