Martorell obre el calendari dels Tres Tombs a Catalunya

La capital del Baix Llobregat Nord organitza des d’avui i fins diumenge un seguit d’activitats relacionades amb aquesta festivitat.
L’Associació dels Amics de Sant Antoni Abat de Martorell, amb el suport de l’Ajuntament, organitza aquest cap de setmana -i també el dia 23 de gener- un seguit d’activitats amb motiu de la festivitat dels Tres Tombs relacionada amb la pagesia i els animals de tir i que té els seus orígens a l’Edat Mitjana. El municipi baixllobregatí és una de les poblacions més matineres del país en celebrar els Tres Tombs d’entre les més de vuitanta de federades i d’altres que també ho celebren.
 
El sorteig de llotges de ball aquest divendres (20,30 h) al local social de l’entitat, el pregó i entrega de les senyeres de dissabte, i la passada pels carrers (una cinquantena de carruatges i de genets) i la benedicció dels animals, el concert-vermut i el ball de diumenge seran els punts centrals de la festa. També hi ha previst una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Cornellà (dissabte) i un esmorzar traginer a les nou del matí al Pont del Diable (diumenge).

Segons Adolf Bargués, president de l’entitat, “a Martorell es remunta a l’any 1647. Gràcies a la Consueta, el llibre parroquial, sabem que aquell any es van fer tres tombs o voltes des de la plaça de l’Església a la plaça de la Creu, i que ho feia una cofraria de pagesos que s’organitzaven per ajudar-se mútuament”. Bargués també destaca que “la festa és oberta a tothom per igual, siguin o no socis de l’associació. Estem convençuts que hi haurà molta participació i que serà una bona rua”.

Redacció / Foto: AA Sant Antoni Abat
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix