El Ministeri d’Educació, Cultura i Esports guardona l’escultor Jaume Plensa

L’artista, que té el seu taller a Sant Feliu de Llobregat, va rebre el Premi Velázquez d’arts plàstiques per la seva trajectòria.

L'escultor Jaume Plensa va rebre el Premi Velázquez 2013 que atorga el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports. L'artista, que té el seu taller a Sant Feliu i és autor de l'obra "El cor dels arbres" que es troba a la plaça de la Vila de la localitat baixllobregatina, rep el guardó en reconeixement a la seva trajectòria com artista. En concret, el jurat del premi ha destacat de la seva obra "la renovació en profunditat del llenguatge plàstic de l'escultura", així com "la integració de poesia i conceptualització amb propostes de gran intensitat estètica". 

El Premi Velázquez, dotat amb 100.000 euros, va néixer el 2002 per reconèixer el conjunt de l'obra d'un creador de les arts plàstiques a l'àmbit iberoamericà. Entre els artistes que l'han rebut destaca Ramon Gaya, Antoni Tàpies, Luis Gordillo o Antonio López.

Radiografia
Jaume Plensa (Barcelona, 1955) té una dilatada trajectòria com artista i gran prestigi internacional. En el darrer any ha rebut altres guardons importants com el Nacional d'Arts Plàstiques i el Nacional d'Art Gràfic. Plensa, que va estudiar a la Llotja i a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi, va aprendre les tècniques de l'escultura en un taller de reparacions mecàniques, i amb el temps, les seves grans obres de ferro, cristall, resina, llums i so li han donat fama mundial, sobretot les peces antropomòrfiques com 'L'Ànima de l'Ebre', que va crear per a la Expo de Zaragoza 2008, i la Crown Fountain de Chicago.

Redacció / Foto: lamanufacturera.com
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
196

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix