Grenzing fa al Papiol l'orgue mecànic més gran de Catalunya

La seva futura destinació serà a la sala de concerts Maison de France de París. El taller de Gerhard Grenzing, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Papiol i Radio France, presenta el nou orgue en societat, a través d’una taula rodona i tres concerts gratuïts i oberts a tots els públics.

El nou instrument del taller de Gerhard Grenzing –situat al Papiol- és el més gran i innovador que ha construït el taller de l’orguener. A més és l’òrgue mecànic més gran construït mai a Catalunya. Té 12 metres d’altura i 30 tones de pes; 4 teclats, 86 registres i 5.055 tubs. La seva destinació será a sala de concerts Maison de France de París, seu de l’Orchestre National de France, l’Orchestre Philharmonique, Choeur i la Maîtrise de Radio France. Les activitats previstes són les següents:

El dijous 7 de novembre:

Tindrà lloc la taula rodona “El futur de l’orgue a les sales de concerts” amb la participació dels responsables de Radio France, Jean-Luc Hess (President), Jean-Pierre Lepavec (Directeur de la Musique), Nadim Callabe (Directeur Général Adjoint Réhabilitation) i dels cinc organistes assesors del projecte: Michel Bouvard (Toulouse), François Espinasse (Lyon), Bernard Foccroulle (Bruselas), Olivier Latry (Paris) y Jean-Pierre Leguay (Paris) que, a més a més, realitzaran diverses interpretacions amb el nou instrument. Una trobada només per a professionals amb presència de més de 100 convidats de tot Europa (programadors de concerts; directors d’orquestra, d’auditoris, de conservatoris; mestres de capella; arquitectes; enginyers acústics; periodistes especialitzats; crítics de música,
organistes, experts d’orgue, etc...).

El dissabte 9 de novembre (11h):

Se celebrarà un concert pedagògic per al públic familiar amb la participació de l’organista Hector Paris i un «concert informal» (18h) amb la intervenció d’organistes de diversos països.

El diumenge 10 de novembre (19h):

L’organista Juan de la Rubia realitzarà una improvisació musicalitzant la projecció de la pel·lícula muda “Faust”. (1926) de F.W. Murnau.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix