Nou centre dedicat a les arts i les humanitats a Sant Joan Despí

La nova instal·lació cultural està situada a les dependències de l’antiga escola Pascual Cañís. Sant Joan Despí compta amb un nou centre educatiu d’art i humanitats, ICARTH (Institució Cultural d’Arts i Humanitats). La nova instal·lació està situada a les dependències de l’antiga escola Pascual Cañís i és fruit de la signatura d’un conveni el passat juny per a la cessió d’aquestes dependències durant 15 anys. Ahir, l’alcalde de la ciutat, Antoni Poveda, i la presidenta de la Fundació El Brot, Maria Pàrraga, van presidir la inauguració. D’aquest manera, la ciutat recupera l’ús educatiu d’unes instal·lacions que van quedar en desús després de la fusió de l’escola Pascual Cañís i l’escola La Unió en l’actual Roser Capdevila, ara fa tres anys.

És una proposta cultural innovadora dins del Baix Llobregat. La Fundació pedagògica El Brot, que ha treballat fins ara dins l’ àmbit de l’escolaritat obligatòria, ha volgut engegar aquest centre per ampliar l’oferta educativa, no només d’aquests infants sinó de qualsevol jove de més de 16 anys.

ICARTH ja ha iniciat les classes aquest curs amb una àmplia oferta de titulacions pròpies com ara Arts pictòriques (procediments pictòrics, pintura sobre seda, gravat experimental, cartró pedra i scrapbooking); Arts escèniques (formació en teatre, doblatge, màgia, monogràfics...); Art gràfic i disseny (introducció al modelat 3D, escultura i volum); humanitats (iniciació a l’escriptura creativa, el taller dels talents); Atenció sociosanitària (formació en teràpies naturals, primers auxilis, grups de dol); Formació a mestres (grafologia, les manualitats dins l’escola, com expressar-se públicament...) i idiomes (anglès, francès, suec, rus, alemany, portuguès i xinès, a través del sistema d’aprenentatge TOMATI).

A partir del curs 2014-2015, ICARTH entrarà dins el món de la formació professional reglada, amb els ensenyaments artístics d’Arts plàstiques i Disseny, Art floral i Joieria, i a la vegada atenent els Serveis socioculturals de la família i a la comunitat i la preparació del curs d’ accés als cicles formatius de grau superior.

Redacció / Foto: ASJD
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix