Descobreixen a Castelldefels un cèrvid de més de 90.000 anys

Es va trobar a la Cova del Rinoceront i és una espècie actualment extingida i desconeguda a la Península Ibèrica.

Els investigadors del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques (SERP) i el Grup de Recerca del Quaternari (GRQ), Montserrat Sanz i Joan Daura, han descobert a la Cova del Rinoceront un cèrvid de més de 90.000 anys, una espècie actualment extingida i de la qual no se'n tenia cap coneixement a la Península Ibèrica.  L'animal pertany a la família del cérvol actual i s'anomena Haploidoceros mediterraneus i va viure en el Plistocè. Fins al moment tan sols s'havien identificat Haploidoceros en dos jaciments situats al sud-est de França. L'Haploidoceros mediterraneus es caracteritza per tenir unes dimensions més petites que el cérvol actual. El més significatiu d'aquest animal i que el diferencia de la resta de cèrvids són les seves banyes: molt grans, pesades i amb tan sols dues puntes cadascuna.

L'estudi de les restes s'ha dut a terme conjuntament amb Jean-Philip Brugal, investigador del CNRS de la Universitat d'Aix-Marseille. El SERP, dirigit pel catedràtic Josep Maria Fullola és un grup de recerca vinculat a la càtedra de Prehistòria del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la UB.

Redacció / Foto: AC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix