Arcángel protagoniza el 30 Festival d’Art Flamenc

Enguany el certamen compleix 30 anys i es converteix així en el més antic de Catalunya.

La mostra va néixer com element aglutinador dels diferents festivals que organitzaven les penyes flamenques de la ciutat, que van convertir aquest art en un element cohesionador de les cultures andalusa i catalana.

Tres dècades més tard, ja és una cita ineludible per a professionals i aficionats de l’àmbit.

‘Quijote de los Sueños’

Arcángel és un dels altres plats forts del festival. Considerat com un dels grans renovadors del flamenc, el seu nou àlbum, Quijote de los Sueños, recull textos de contingut substancial, “gairebé poemes fets a mida”, segons el propi cantador. I els ofereix en peces que transformen el flamenc a partir de la seva pròpia essència.

Arcángel representa l’evolució de l’art des de les seves pròpies arrels, han subratllat fonts de l’organització. Amb aquesta actuació del 21 de juny a la Sala Ramon Romagosa, s’acomiadarà el festival fins l’any vinent.

Aquest dissabte, Argentina

Abans, però, la cantaora Argentina és l’encarregada d’obrir el certamen aquest dissabte a l’Auditori. Presentarà el seu àlbum Un viaje por el cante, un disc amb què aquesta jove de Huelva ha fet un salt qualitatiu cap a la maduresa artística.

Argentina fa un recorregut pels diferents palos, des  de la soleá i la seguiriya fins als més festius, de manera que serà possible contemplar els diferents matisos del flamenc arreu de la geografia espanyola.

‘Masterclass’

Tampoc faltarà aquest any una masterclass per a aquells que vulguin aprendre més. Sota el nom Maestros de la Emigración, anirà a càrrec de Francisco Hidalgo i tindrà lloc el dissabte 8 de juny a la seu de la Peña Cultural Andaluza y Flamenco Recreativa Los Aficionaos.

Comptarà amb Ricardo Peñuela, Juan José Rute i José Vargas a la veu i amb Julián Navarro a la guitarra.

Aquesta sessió és gratuïta, com també ho és el recital de Rocío Bazán, dins de la seccíó Novísimos, que cada any ens apropa a una jove promesa del flamenc a la ciutat.

Rocío Bazán, 24-M

Rocío Bazán (Málaga, 1977) ha obtingut nombrosos premis, entre els quals destaquen el Jóvenes Flamencos del Festival del Cante de las Minas de Múrcia, i el guardó més preat de la XII Bienal de Arte Flamenco de Sevilla, el Giraldillo, Jóvenes intérpretes. Actuarà el 24 de maig.

Rubito Hijo

I també guanyadors del Cante de las Minas, però en aquest cas de la Lámpara Minera, arriben a la ciutat els cantaors Miguel Tena, que va aconseguir el guardó l’any 2006, i Rubito Hijo, Lámpara Minera 2003.

Es tracta de dos artistes amb una personalitat ben diferenciada "però que aconsegueixen traspassar l’escenari fins arribar a l’espectador i emocionar-lo amb els seus registres variats i un repertori que abasta la pràctica totalitat de l’espectre flamenc", han indicat fons de l'event.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix