Els Estopa publiquen ‘Estopía’, el seu onzè àlbum

El duo cornellanenc inclouen la primera cançó en català

El duo cornellanenc, format pels germans David i José Muñoz, va publicar ahir 15 de març el seu onzè àlbum, 'Estopía'. Gairebé vint-i-cinc anys després del seu primer disc, han assegurat que"seria molt pretensiós pensar això de nosaltres mateixos, no? Que arreglarem Espanya amb una cançó em molaria. Em molaria moltíssim. Tant de bo es basteixin ponts de diàleg i que ens emportéssim tots bé", han fet broma els germans Muñoz, en una entrevista amb Europa Press, en ser preguntats per la seva primera cançó en català i els prejudicis que poden trencar amb ella.

1366 2000

Entre els temes d'aquest treball estan els ja estrenats 'El dia que tu marxis' o 'La Ranxera', i per primera vegada, Estopa ha inclòs una cançó en català, amb la qual homenatgen la figura del 'Pescaílla' i de la rumba catalana, que reconeixen, té "molt significat". "Nosaltres pensem en castellà i el normal és que cantem en castellà. Però cantar una cançó en català ha tingut molt de significat aquesta vegada, i no perquè no l'hàgim fet, sinó que la cançó havia de ser així. Les cançons són aquí, no ens fixem, estan en l'aire. I aquesta estava en català", han afegit els cornellanencs.

I, encara que no volen entrar a "valorar si és bo o dolent", consideren que la llei d'amnistia pactada per PSOE, Junts i ERC és una cosa que cal "solucionar i votar", perquè cadascun "té les seves raons". En aquest sentit, David Muñoz ha assenyalat que "la gent" és igual en tots els llocs, i que només canvien els qui tracten d’"enfrontar". "Jo veig que els barris són iguals, a Barcelona i a Madrid. I la gent obrera i treballadora és igual. Els altres, els qui enfronten, són sempre els polítics i els fanàtics, de tots els costats", ha afegit l'artista.

'Estopía' s'estrena quan es compleixen vint-i-cinc anys d’Estopa, el disc homònim que va portar als germans a les llistes d'èxits amb cançons com 'El tall de la teva faldilla' o 'La teva calorro' i en aquesta ocasió, tots dos reconeixen que l'han pres "com a referència". Per això, 'Estopía', compost per "12 singles", té una "aroma" al seu primer treball amb "moltes rumbes" i el "rock taleguero" que diuen, els caracteritza, perquè no volien celebrar el seu 25è aniversari amb un "recopilatori", sinó amb un "disc normal."

estopa foto de Juan Perez Fajardo

"La vida segueix i celebrem els 25 anys amb un disc totalment... dels quals traiem sempre. Un disc normal. Un disc amb un munt de cançons inèdites, i sense cap mena de col·laboració ni duet. 'Res nou sota el sol', es podria titular", ha explicat David Muñoz.

Estopa va publicar el seu últim disc en 2019, i en ser preguntats pels ritmes de la indústria musical a l'hora d'estrenar treballs, tots dos germans coincideixen que els "agrada", perquè permet "ensenyar". "A mi m'agrada. Perquè ensenyes. Abans només posaven un single d'un disc de dotze i les altres passaven... Bé, el disc sí, però no sortien en la ràdio, no es feien videoclips... I amb aquest single podia estar sonant un any. I això és una merda", ha conclòs José Muñoz. 

Redacció / Fotos: Michal Novak-Enderrock

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
210

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix