Pallejà té més d’un centenar d’elements inventariats

La Diputació de Barcelona ha lliurat un Mapa de Patrimoni Cultural on destaquen masies, barraques de vinya, forns de calç, el castell de Pallejà i els seus jaciments arqueològics

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Pallejà el Mapa de Patrimoni Cultural del seu municipi que ha elaborat l'Oficina de Patrimoni Cultural de l'Àrea de Cultura amb la col·laboració voluntària d'institucions i persones de la població baixllobregatina.

Captura de pantalla 2024 02 15 a las 16.24.33

93990 100masies01

93654 53fornduro01

El Mapa de Patrimoni Cultural de Pallejà consta d’un total de 137 elements on destaquen els elements de patrimoni immoble, especialment els edificis, amb fitxes de masies (d'època baix medieval, amb trets d'època moderna, principalment dels segles XVI i XVII), les barraques de vinya i els forns de calç. En aquesta categoria sobresurt el castell de Pallejà (XVI-XVII), declarat Be Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

93494 01 montmanydesobrerroca 01

93977 7044 1

Entre els elements arquitectònics s'hi recullen rellotges de sol, fonts i pintures de la capella del castell de Pallejà, restaurades l'any 2002, i també catalogades com a BCIN del municipi. Cal posar en relleu els jaciments arqueològics, com, per exemple, la Pedrera del Turó Roig, les coves de can Montmany i els sepulcres neolítics de fossa de Quatre Camins.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
190

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix