La dansa, protagonista a Cornellà, Prat, Esplugues i Viladecans

El programa d’enguany posa el focus en les companyies i artistes francesos i aposta per la transmissió del coneixement en els arts del moviment amb un programa que es diu Artèries

Nova edició del festival Dansa Metropolitana que, un cop més, de l'1 al 17 de març (hi ha espectacles que perllonguen les representacions fins al dia 24) posa les arts del moviment a l'abast de la ciutadania amb un seguit de propostes gratuïtes i de sala. Enguany, les danses urbanes estructuren un programa que posa el focus en les companyies i artistes francesos i que aposta per la transmissió del coneixement en els arts del moviment amb un programa que es diu Artèries.

GGS6AAMWMAAtRRR

Participen en la iniciativa els municipis de Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sant Cugat, Sabadell, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans. En teatres i també en espais públics d'aquestes ciutats veureu durant prop de dues setmanes tot de propostes de grans companyies locals i internacionals.

Tot començarà a Sabadell el divendres, 1 de març, quan, al Parc Catalunya (Skatepark i plaça Argub), amb una batalla de danses urbanes a càrrec de l'escola Soul Headquarters i amb una actuació de la companyia francesa Accrorap, dirigida per un mestre de les danses urbanes, Kader Attou, que presenta Prélude, una coreografia sobre música de Romain Dubois.

Josep Aznar IT DANSA MINUS 16 26

A partir d'aquí, una pluja d'espectacles gratuïts, entre els quals l'itinerant D-Construction, a càrrec de la companyia francesa Dyptik, que s’aniran veient en municipis diversos durant tot el festival.

Sessions d'un únic espectacle o programes dobles o triples de caràcter gratuït apleguen espectacles que van des del solo de Diego Garrido Nunca bailaré solo fins a la peça d'Iron Skulls Co La perla, passant pel Cyberxorcisme de Núria Guiu, corografies com Alleo del Colectivo Glovo; les referènces a la boxa de Clinch, d'Àngel Duran; les propostes estimulants de LaSala (Alive) o la coreografia passional de Led Silhouette i Marcos Morau titulada Los perros.

Adrián Vega (Gargots), La Corcoles (H), la companyia Eelelei, presentant la coproducció Too Much (també podreu veure en el festival Soy madera), el groove de Marina Pravkina o la combinació de tradició i modernitat de l'Esbart Rocasagna i Quim Bigas (Era) són algunes propostes que formen part del programa obert i gratuït de Dansa Metropolitana 2024.

GGS5 qSW8AAQ4DD

Creacions internacionals com les de Marco da Silva FerreiraFantasie minor (creació 2022), la proposta doble de Leïla Ka i Maciej Kuźmiński o, entre Hong Kong i Barcelona, Panda Waack i el seu Beautiful Chaos, formen part d'un programa esquitxat amb l'etiqueta "Artèries". Allà veureu un seguit de propostes coreogràfiques gratuïtes de creadors professionals que mostren el seu talent i, paral·lelament, treballen amb els i les alumnes d'escoles de dansa locals amb els quals ofereixen unes coreografies urbanes que són fruit de la trobada entre els qui estan aprenent i els i les qui ja en saben.

Programació de sala

El festival també té una programació de sala, amb espectacles de pagament que, aquests dies, s'omplen de noms coneguts de la dansa internacional i del bo i millor del panorama local.

GGS5 ANWIAEdvOk

Coreògrafs com Joaquín Collado (Hacia un sol negro, a Barcelona), Patricia Donn i el flamenc d'Ángeles y Demonios , programes dobles com el d'Amalia Fernández (Solala) i Laila Tafur (Maja y Bastarda EP), espectacles per. la canalla com els d'Animal religion (Copiar; a Barcelona) o la francesa Maud le Pladec (Silent Legacy, amb Jr Maddripp), entre altres, formen una programació amb moments propers al teatre (Los gestos, de Pablo Messiez) i amb cites imprescindibles com l'actuació de la portuguesa Piny (. G RITO). Les dues coreografies que ofereix al Mercat de les Flors la Sydney Dance Company dirigida pel català Rafael Bonachela (Ascent i Impermanence) o el hip-hop enfrontat a les forces de la natura dels francesos Käfig (Zéphyr) són altres propostes d'un festival amb cites tan destacades com les que ofereix la companyia Club Guy and Roni (Islands of Empathy, a Santa Coloma;  Maria Pagès (Paraíso de los negros, al TNC) o la coreografia impactant de la companyia d'Olivier Dubois Tragédie, new edit, que rellegeix una creació de fa anys.

GGS5 mjWsAAve54

Hi ha moltes propostes més, entre els quals moltes activitats adreçades als espectadors i espectadores que es podran acostar sense barreres el món de la dansa i el moviment i fins i tot gaudir-lo al cinema, ja que tant la plataforma Filmin com algunes sales associades al Gremi de Cinemes de Catalunya ofereixen sessions de coreografies filmades que us posaran davant dels ulls unes quantes joies del gènere.

Redacció / Fotos: Dansa Metropolitana

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
190

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix