Incendi del Gran Teatre de la Passió: 30 anys d’un succés històric

Amb l'incendi no només s'enderrocava un teatre, sinó també les il·lusions de tot un poble del Baix Llobregat Nord.

La tragèdia del 23 de febrer de 1983, però, també donava una nova oportunitat per fer renéixer l'espectacle insígnia d'Olesa de Montserrat.

Va ser el dia 1 de maig de 1987 quan es va inaugurar l'actual teatre de La Passió d'Olesa de Montserrat, que compta amb un dels escenaris més grans de Catalunya: de fet, té la boca escènica més gran d'Europa (30 metres d'amplada) i una capacitat per a 1.500 espectadors, segons dades facilitades per l’Ajuntament de la localitat, que destaca que la col·laboració ciutadana i les aportacions públiques van permetre construir-lo.

Alguns exemples: un partit de futbol entre el primer equip del FC Barcelona i el d'Olesa de Montserrat o un concert de Joan Manuel Serrat per recaptar diners.

Durant els tres anys de les obres, les representacions de La Passió es van fer al carrer, sense escenari, només amb vestuario i atrezzo.

Nova temporada

El 30è aniversari de l'incendi del gran teatre arriba pocs dies abans de l'inici de la nova temporada de Passió, el proper 10 de març.

La temporada 2013 es presenta amb una notable novetat: la incorporació d'elements audiovisuals al pròleg de l'espectacle.

En comptes d'apostar per un espectacle de tall tradicional, La Passió d'Olesa fa ara un pas endavant i incorpora elements propis del teatre més d'avantguarda: l'ús del videoart en una de les seves escenes més espectaculars, la que dóna el tret de sortida a un espectacle que es desenvolupa a un dels escenaris més imponents d'Europa, amb decorats corporis i la implicació d'un miler de persones.

Les representacions, amb entrades ja a la venda a un bon ritme, finalitzaran el dia 1 de maig.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix