Plensa, un far de l'art contemporani reconegut per ‘El Ojo Crítico’

L’artista plàstic i escultor santjustenc rep un reconeixement a la seva trajectòria professional “per omplir de bellesa els nostres paisatges quotidians”

Jaume Plensa rep un nou reconeixement. L’artista plàstic i escultor ha estat reconegut pel programa cultural d’RNE amb el Premi ‘El Ojo Crítico Especial’ 2023. Un reconeixement a la trajectòria professional de l'artista santjustenc, “per omplir de bellesa els nostres paisatges quotidians”, explica el jurat.

420056640 765500595623481 3938948877039100552 n

Des de la seva irrupció en l'escena artística amb el Premi ‘El Ojo Crítico’ d'arts plàstiques l'any 1990, Jaume Plensa no ha deixat de brillar com un far en el panorama artístic espanyol. Més de tres dècades després d'aquell reconeixement inicial, el jove talent s'ha consolidat com una figura indiscutible i una de les veus més sòlides de l'art contemporani.

En reconeixement a una trajectòria brillant i en constant evolució, ‘El Ojo Crítico’ ha concedit a Plensa el Premi Especial 2023. Un guardó que celebra la seva contribució inestimable al món de l'art i que posa de manifest la seva capacitat per transcendir fronteres i connectar amb l'essència humana a través de les seves obres.

rne plensa 2

El talent de Plensa s'ha plasmat en una varietat de formats, des d'escultures a gran escala fins a instal·lacions lumíniques i videoart. En cadascuna de les seves creacions, l'artista explora temes com la llum, la paraula, la memòria i la identitat, convidant l'espectador a una reflexió profunda sobre la condició humana. Amb aquest premi, no només reconeix la trajectòria d'un artista excepcional, sinó que també celebra la vitalitat i la força de l'art contemporani espanyol. Un art que, en mans de creadors com Jaume Plensa, segueix interpel·lant-nos i emocionant-nos.

Segons el jurat, Plensa és un dels artistes més internacionals, amb obres tan emblemàtiques en espais públics com Julia a Madrid o la Crown Fountain de Chicago que transformen, milloren i marquen la vida a la ciutat. L'artista canalitza el seu interès pel misteri de l'ésser humà a través d'unes escultures que abracen a l'espectador, però a més ha col·laborat en projectes operístics com Macbeth i sempre té un ull en la poesia, tan influent en la seva obra.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
190

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix