Mor Morfi Grei, la veu de la Banda Trapera del Río

El cantant cornellanenc, que tenia 64 anys, va ser una de les ànimes del punk en català a finals dels anys 70 i 80

El músic cornellanenc Miguel Ángel Sánchez, més conegut per Morfi Grei, fundador i cantant de la Banda Trapera del Río, referent del punk durant més de quaranta anys, ha mort avui a l’edat de seixanta-quatre anys, a causa de les conseqüències d'un trasplantament de fetge que tenia pendent des del 2022, quan es va retirar de tota activitat creativa.

grei 1

“La seva mare, els seus fills, i els seus germans us volem agrair totes les mostres de suport i de consol. Demanem el màxim respecte i intimitat en aquests moments tan difícils”, han dit els familiars en un comunicat.

Nascut a Melilla el 14 de desembre de 1959, la seva família va emigrar a Catalunya i es va instal·lar a Cornellà de Llobregat, al barri de Sant Ildefons, on va néixer la Banda Trapera del Río, que el 2016 va fer quaranta anys als escenaris amb una ronda en què van actuar dos dels membres originals, Morfi Grei i Jordi Pujadas, El Subidas, al baix.

F ywZr7XEAEE3yd

c3121985 dba4 4666 9c47 b8465781f142 05123755 1236x824

Els altres membres de la banda, Tío Modes i Raf Pulido, s’havien mort el 2004 i 2010, respectivament. Amb temes crus, soroll fort, contundència i distorsió, el grup compta amb temes com Ciutat podrida, el primer tema de punk en català. El 1978 van participar en el festival Canet Rock. El 2022, encara amb Morfi Grei, pendent d’un trasplantament de fetge, l’únic membre original, la Banda Trapera del Río va posar fi a quaranta-sis anys als escenaris, amb una ronda de quatre concerts.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
212

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix