Mor l’actriu catalana Itziar Castro als 46 anys

Molt vinculada a Sant Boi de Llobregat i Pallejà, on tenia la seva família, ha patit una aturada cardíaca

L'actriu catalana Itziar Castro ha mort als 46 anys, segons ha informat el director i guionista Frankie de Leonardis. Amb un sentit missatge ha lamentat la defunció de l'artista que ha deixat "una petjada inesborrable" en la seva destacada carrera "en la indústria de l'entreteniment". Una aturada cardíaca podria explicar la seva mort, segons apunten des de la seva agència de representació. La notícia de la mort de Castro ha estat confirmada per la directora de la seva agència de representació, Gabriela Defty, qui ha assenyalat que encara que es desconeix de moment la causa de la defunció "tot indica una aturada cardíaca".

Captura de pantalla 2023 12 08 a las 10.30.16

Castro, molt vinculada a Pallejà i Sant Boi de Llobregat, es trobava la matinada d'aquest divendres a Lloret de Mar, en la piscina coberta de les instal·lacions d'un hotel. L'actriu participava en un assaig d'un espectacle de sincronitzada que prepara el club de natació Kallipolis, que dirigeix l’exnadadora Anna Tarrés. En aquest moment, s'estaven duent a terme unes proves de llums, per a l'espectacle. Sobre dos quarts de dues, l'actriu es va sentir malament. Els facultatius del sistema d'emergències mèdiques van tractar de reanimar-la, però finalment va morir. L'autòpsia haurà de confirmar la causa de la mort.

La seva família i amics han publicat un comunicat en el qual destaquen la “petjada inesborrable” que deixa la intèrpret catalana amb la seva “notable actuació i carisma”. “Itziar no sols va ser una actriu i artista talentosa, sinó una incansable lluitadora pels seus ideals i creences. Va enfrontar cada desafiament amb una determinació i un coratge que van inspirar a molts. La seva contribució al món de l'art i el seu incansable treball per la igualtat i la justícia social romandran com un llegat perdurable de la seva passió i compromís”, es pot llegir en el missatge, remès als mitjans per l'agència que representava a l'actriu.

Captura de pantalla 2023 12 08 a las 10.31.41

Castro va ser nominada al Goya a millor actriu revelació pel seu paper en ‘Pieles’ (2017) d'Eduardo Casanova. A més, va treballar en films com ‘Las Brujas’ de Zugarramurdi d'Álex de la Iglesia, ‘Blancanives’ de Pablo Berger, REC3 de Paco Plaza o ‘Inconscientes’ de Joaquín Oristrell, i sèries com ‘Paquita Salas’, de Javier Calvo i Javier Ambrossi. Més en general, la seva carrera també es va desenvolupar en teatre, musicals, videoclips, direcció de càstings o presentació d'esdeveniments, a més d'un polèmic pas per ‘Operación Triunfo’, on va exercir de professora d'interpretació fins que va ser acomiadada per la productora del programa, Gestmusic. “Soc tan polièdrica i inquieta que si necessito canviar, em busco la vida”, comptava Castro en una entrevista el febrer de 2018 amb aquest diari.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix