Loreto Aroca guanya el Premi Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”

En un acte celebrat al Castell, Isabel Bas, dibuixant, guionista i pintura, va rebre el 30è Premi Ivà a la millor historietista professional

Cornellà de Llobregat es converteix durant aquest mes de novembre la capital del còmic amb una àmplia oferta d’activitats entorn d’aquest art. La Mostra del Còmic és una de les cites més veteranes del país, ja que aquest any en celebrem la trenta-novena edició, que reuneix tant autors consagrats del gènere com artistes emergents, com són els participants en el Concurs de Còmics.

Captura de pantalla 2023 11 05 a las 10.36.48

El Castell va acollir, com ja és tradicional, l'exposició i el lliurament de premis a les persones guanyadores del concurs, que es va inaugurar el divendres 3 de novembre a les 20 hores. Isabel Bas, dibuixant, guionista i pintora, que ha treballat a editorials com Cliper, Favencia, Toray o Bruguera, va rebre el 30è Premi Ivà a la millor historietista professional, que concedeixen per votació popular els seguidors del concurs.

Captura de pantalla 2023 11 05 a las 10.45.32

Loreto Aroca va ser distingida amb el primer Premi Concurs de Còmics "Ciutat de Cornellà", de la categoria sènior, per l'obra "La cinquena fase". L'autora de 29 anys, procedent de Palma de Mallorca. D’altra banda, el premi a l’Obra Finalista va ser per la barcelonina Raquel Cholbi, de 29 anys. El jurat li va atorgar aquest premi pel seu còmic “Marcel”.

D’altra banda, el Jueves va distingir a la barcelonina Luna López, de 24 anys, el guardó a la Millor Historieta d’Humor per la seva obra “Propiedad silvestre”. I ”Tap” és el còmic que ha obtingut el Premi a la Millor Historieta en Català. La barcelonina Catalina Reina, de 19 anys, és la seva autora. 

En aquesta edició, el premi al Millor Guió ha estat per al sabadellenc Eider Santos, de 25 anys, per “Cicatrices”. I el premi a la Millor Obra Local ha estat per a Sergi Díez, de 29 anys, per “Pensa, ment”.

Captura de pantalla 2023 11 05 a las 10.57.25

Així, Alba Fresneda, ha obtingut una Menció per la seva obra “La canción del pirata”. L’autora té 24 anys i resideix a Cúllar Vega (El Ventorillo), Granada. També han aconseguit una meció la sabadellenca Gema Foz -foto-, de 24 anys, per “Adopta’m” i l’hospitalenca Júlia Sobrino, de 22 anys, per la seva obra ”El rio mágico”.

A la categoria juvenil, la barcelonina Irene Tur es va endur el premi a la Millor Obra per “Ofegant-se en records”. A la categoria júnior -dirigida a joves de 12 a 14 anys, el premiat va ser Biel Tort amb “Una història”.

Oberta a la ciutat

La Mostra de Còmic significa per al municipi baixllobregatí la dedicació de tot un mes a gaudir del divers món del còmic, amb l'organització d'una programació diversa que arribi a tothom, petits i grans, ja que, encara que el concurs estigui dirigit al jovent, la Mostra vol arribar a tota la ciutat per tal de donar a conèixer el divers i apassionant món del còmic.

Captura de pantalla 2023 11 05 a las 10.36.55

La 39a Mostra del Còmic a Cornellà es podrà veure fins el pròxim 26 de novembre.

Redacció / Fotos: Mostra del Còmic 'Ciutat de Cornellà'

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
209

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix