Javier Perandones guanya la 21a Biennal de Ceràmica Angelina Alós

L’obra del madrileny està basada en l'observació de la natura, mentre que el segon i el tercer són per a artistes d'Hongria i Itàlia, respectivament

Els premis de la vint-i-unena edició de la Biennal de Ceràmica Angelina Alós –el certamen d'aquestes característiques amb més història de Catalunya i un referent internacional–, que organitza l'Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, a través dels Museus d'Esplugues, es van donar a conèixer aquest dijous 5 d'octubre al Casal de Cultura Robert Brillas.

Surface Morphed 3 web

El Premi Ciutat d'Esplugues ha recaigut en l'artista madrileny Javier Perandones per l'obra Surface morphed, per la seva originalitat, fragilitat, elegància i complexitat de la seva tècnica, segons el jurat. El mateix artista situa l'origen de la seva peça en "l'observació dels sensibles i petits detalls que ocorren a la natura."

Elements 3 web

El Premi Angelina Alós ha estat per a l'obra Element, de l'hongaresa resident a Irlanda Magdolna Toth, de la qual es destaca "la revisió del tradicional plafó de ceràmica de dues dimensions cap a un element tridimensional de gran exigència en la seva realització."

Silent spring front web

I el Premi Pujol i Bausis se l'ha emportat Silent Spring III, de la ceramista italiana Ludovica Silvestri, "pel seu virtuosisme tècnic, sensibilitat i delicadesa en el resultat."

32.2.3 Vessel Autumn Mandy Cheng web

El jurat també ha atorgat una menció honorífica a la peça Vessel Autumn, de l'artista Mandy Cheng, "per la precisió i execució de la tècnica i la qualitat del resultat estètic."

F7scenyWsAA6lSz

22.1.1 Traces conjunt plats Selma Catovic web

Enguany, també s'ha donat a conèixer la peça guanyadora del Premi del Públic, que s'ha pogut fer fins al mateix 5 d'octubre a través de la plataforma de participació ciutadana de l'Ajuntament d'Esplugues. Es tracta de l'obra Traces: A serie o tactile memory, de l'artista d'origen bosnià Selma Catovic, que diu que s'ha inspirat en decoracions del seu país actual de residència, Emirats Àrabs.

F7sRm1XWgAAyeIo

A la 21a Biennal de Ceràmica Angelina Alós s'han presentat 289 obres, xifra rècord, per part de 127 artistes d'arreu del món. Destaca que la participació estrangera ha crescut un 67% respecte l'edició anterior. El jurat va seleccionar 30 peces finalistes, de les quals van sortir les premiades, que estaran exposades al Museu Can Tinturé –la mostra es pot visitar de manera gratuïta– fins al 14 de gener de 2024. L'exposició s'acompanya amb explicacions de les propostes fetes pels artistes.

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix