Mor el perruquer esparreguerí Lluís Llongueras

El consistori baixllobregatí prepara un acte d’homenatge en reconeixement a la seva figura

Lluís Llongueras va morir ahir dilluns a Barcelona als 87 anys a causa d’un càncer de coll, han confirmat fonts properes a la família. Anomenat el "Dalí de la perruqueria", el perruquer va nàixer a Esparreguera, el 24 de maig del 1936, era fill d’un modista, es va iniciar en la perruqueria de forma gairebé autodidacta i va desenvolupar sent molt jove un nou concepte de bellesa femenina.

L'esparreguerí va començar tallant cabells a veïnes i es va anar escampant la seva bona premsa per Barcelona. L'any 1958 va obrir la seva primera perruqueria i va assolir fama internacional. Per les seves mans han passat personatges il·lustres com Bianca Jagger o Salvador Dalí.

microsoftteams image 20 5ec866

L'any 2000 la Generalitat de Catalunya va atorgar-li la Creu de Sant Jordi. A banda de la perruqueria, Llongueras també va cultivar al llarg de la seva vida altres disciplines artístiques com l’escultura, la fotografia, l’escriptura i la pintura.

Malgrat no viure-hi, sempre va mantenir relació amb la seva vila natal, que el va reconèixer amb el Campanar d’Or i va batejar un carrer amb el seu nom. Ara el consistori prepara un acte d’homenatge en reconeixement a la seva figura

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Esparreguera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix