El Baix Llobregat es llança al carrer per celebrar Sant Jordi

La rosa i el llibre, grans protagonistes en una diada festiva que aplegarà milers de persones als trenta municipis de la nostra comarca

Un any més, el Baix Llobregat s’engalana per celebrar la Diada de Sant Jordi, una jornada dedicada a la literatura i a les tradicionals roses. Els trenta municipis de la nostra comarca ja tenen a punt les diferents activitats programades perquè grans i petits puguin celebrar avui una de les festes més importants de l’any al nostre país.

diputacio

La Cambra del Llibre de Catalunya, que aplega editors, llibreters i distribuïdors, assegura que l'oferta de llibres és superior a l'any passat: hi ha parades amb llibres arreu, més grans i amb més presència d'autors i autores signant.  El sector estima que les vendes de llibres en català representaran un 20% del total anual de la facturació del sector. Els lectors més previsors van aprofitar divendres i dissabte per acostar-se a les parades que ja hi havia instal·lades i assegurar-se de comprar el llibre volgut sense por que s'esgotés.

FtirxX6XoAAOJjQ

Les flors

S’altra banda, Segons el gremi de Majoristes de Mercabarna-Flor es preveu que es vengui sis milions de roses a Catalunya durant Sant Jordi. A més, es mantindrà el preu respecte al de l’any passat. El tipus de rosa més venuda serà les tradicionals vermelles Freedom i Red Noami, que aquest any se li sumarà l’Explorer, més gran i vellutada. La resta de colors més venuts seran les roses blanques i grogues. La gran novetat serà les flors marrons.

FtirvXZWYAAG3x9

341792381 249036997532915 6945295931214365803 n

Cal destacar que el 60% de les flors venudes procedeixen de Colòmbia, mentre que el 20% són equatorianes, el 15% holandeses i el 5% restant, catalanes, ja que només queden al nostre país dos productors.

Redacció / Fotos: Arxiu-Ajuntaments

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix