Sant Andreu de la Barca tornarà a acollir els Premis Oriana

Sobre la importància de l'audiodescripció es farà una exhibició al Teatre Núria Espert d'una pel·lícula àudiodescrita amb posterior col·loqui el pròxim 17 de març (18.30 h)

El Grup Social ONCE i els Premis Oriana tornen a unir els seus esforços per assolir la inclusió del col·lectiu de persones cegues o amb discapacitat visual greu en un àmbit tan aparentment visual com és el cinema.

Premis Oriana

En aquesta nova edició, que a més és la número onze, es torna a apostar per una Menció Especial per a treballs de persones amb discapacitat visual greu i a més s'ha obert una nova menció per a persones amb altres tipus de discapacitat. La gala se celebrarà novament a Sant Andreu de la Barca el pròxim 7 d'octubre. Ja està obert el període d'inscripció.

“Estem encantats de participar en un festival que fa gala de ser inclusiu i ho demostra amb l’exemple. Anem plegats en el treball de fer el cinema un art més accessible i igualitari per a les persones cegues o amb altra discapacitat, on poden mostrar i demostrar  el seu talent i la seva capacitat”, destaca Josep Pitarch, cap de Cultura d’ONCE Catalunya.

A més, aquest any se celebrarà una mostra prèvia, de l'1 al 5 d'octubre al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca, amb col·loquis i debats. Hi haurà una jornada dedicada a les dificultats de l’accessibilitat de les persones amb discapacitat tant a la creació com al propi consum del cinema. Precisament, sobre la importància de l'audiodescripció es farà una exhibició d'una pel·lícula àudiodescrita amb posterior col·loqui al mateix Teatre del Municipi el proper 17 de març a les 18.30 h. Serà Si Talia fos cega.

Si Tal a fuera ciega 438524140 large

Col·laboració

La col·laboració entre les dues parts va néixer a la desena edició, celebrada el passat 15 d'octubre de 2022 al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca, amb la menció ‘Més Que Capacitats’ i més de trenta obres presentades a concurs. Carlos Puig amb la seva obra El Primer Bany va resultar el guanyador. Aquests treballs d'una enorme qualitat així com el fet de ser una gala àudiodescrita per al públic assistent amb discapacitat visual i el Premi honorífic a Grup Social ONCE a mans d’Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, es va forjar una relació amb la  finalitat de continuar el treball d’inclusió de tothom.

Redacció / Fotos ONCE

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix