Es presenta el llibre “La mujer del miliciano” d’Aureli Vázquez

Va ser l’obra guanyadora del primer Premi de Novel·la Història de Vallirana

Ahir es va presentar a Vallirana la novel·la “La mujer del miliciano”, d’Aureli Vázquez, de l’editorial Diëresis. L’obra guanyadora del primer Premi de Novel·la Històrica dotat amb 3.000 euros.

a20e2273 31da 4eff 8556 08fc4dd3062c

9788418011320

Una història d'ideals, traïcions i lluita per la supervivència a la Barcelona en guerra de 1937. La novel·la, ambientada a la Barcelona de la Guerra Civil, narra la vida en la rereguarda, aportant un punt de vista poc usual en la literatura del conflicte: el d'una dona anglesa, esposa d'un britànic allistat en les milícies del POUM, que arriba a Barcelona acompanyant al seu idealista espòs, del qual aviat es veurà separada quan ell sigui destinat al capdavant d'Aragó al costat de George Orwell. “Vaig voler teixir una novel·la ambientada en la Guerra Civil que, per una vegada, cedís el protagonisme a elles, a les companyes de viatge”, declara l'autor i guanyador del Premi de Novel·la Històrica de Vallirana.

8bf33e7b 5a94 44bb b1dd 05bfaf08f886

Aureli Vázquez també explica que “en La dona del milicià, el seu protagonista s'enfronta a un futur incert, el que planava sobre la Barcelona de gener de 1937. Llavors, la ciutat, allunyada del front d'Aragó, encara no sofria els impactes de la guerra, però es respirava la imminent amenaça dels bombardejos franquistes, al mateix temps que es vivia als carrers la pugna pel poder entre estalinistes, trotskistes i anarquistes, que esclataria uns mesos més tard. Era una Barcelona revolucionària i perillosa, un còctel a punt d'esclatar.”

Aureli Vazquez

Cal destacar que el pròxim 17 de març hi haurà una nova oportunitat per conèixer de més a prop l’autor i la seva obra. Serà l’FNAC de l’Illa Diagonal de Barcelona, a partir de les 18:30 hores. A més, el pròxim dia 20 de març arriba a les llibreries de tot el país.

Redacció / Fotos: Diëresis

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix