L'Institut Lluís de Requesens celebra la I Jornada de “Compartim Ciència”

Alumnes de primària podran aprendre sobre ciència amb experiments que l'alumnat de segon d'ESO realitzarà amb ells i, a més, posa en relleu el treball de dones científiques que han fet història

El 9 i el 10 de febrer, l'Institut Lluís de Requesens de Molins de Rei celebra la primera edició de "Compartim Ciència", una jornada on el Poliesportiu Municipal de Molins de Rei es convertirà en un laboratori científic. Els alumnes de primària i secundària es trobaran per fer un pas més enllà de les fórmules i les equacions i entendre la ciència des de la pràctica. Per fer-ho, els nois i noies de segon d'ESO passaran el matí fent experiments de física, química i tecnologia per l'alumnat de les escoles de Molins de Rei.

IMG 20230209 WA0004

IMG 20230209 WA0005

Les reaccions químiques, la densitat i la flotabilitat, els estats de la matèria i el model cineticomolecular de la matèria seran els protagonistes d'aquesta jornada. Els estudiants de l'Institut Lluís de Requesens han preparat tot un ventall d'experiments per tal que ningú s'avorreixi: Inflem un globus sense bufar, Llum foc i màgia!, Ara no flota i ara flota, Armilla salvavides al rescat, Cabells aixecats, Llumillimones, Bombetes de Nadal enceses i Enigma descodificat. Tots els alumnes de primària tindran l'oportunitat de passar per cadascun d'ells i aprendre ciència de la forma més divertida.

IMG 20230209 WA0017

IMG 20230209 WA0022

IMG 20230209 WA0006

IMG 20230209 WA0018

Reconeixement

Un altre dels eixos principals d'aquesta jornada és el reconeixement a les dones científiques i trencar la bretxa existent entre nois i noies en la tria de professions cientificotecnològiques. De fet, segons les últimes dades del Ministeri d'Educació, només el 5% de les noies espera treballar en professions de l'àmbit de la ciència i l'enginyeria. Així que, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena Científica, els alumnes de segon d'ESO dedicaran una part de la Jornada "Compartim Ciència" a explicar la trajectòria de dones científiques que han fet història als alumnes de primària. Per fer-ho, han preparat "lapbooks" que funcionaran com a escenari de les vides i els descobriments científics de grans personatges com Marie Curie, Hipàtia d'Alexandria, Lise Meither i Jane Goodball.

20230207 095312

20230207 095818

20230207 095512 01

Les escoles participants són Estel, La Sínia, El Palau, Pau Vila, Madorell, Castellciuró, Pont de la Cadena i Alzina. La dinàmica es realitzar en grups que fan vuit rotacions durant tot un matí per tal que tot l'alumnat passi per cadascun dels experiments.

Redacció / Fotos: Iria Salcedo

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
112

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix