Esparreguera i Esplugues participen en les "Rutes Artesanes de Catalunya"

Avui s’estrena a la plataforma TV3alacarta els vuit capítols d’aquest espai que convida a recórrer Catalunya i conèixer els secrets i les riqueses artesanals que amaga

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), del Departament d’Empresa i Treball estrena avui a la plataforma TV3alacarta“Rutes Artesanes de Catalunya”,un nou espai que a través de 8 capítols convida els catalans a recórrer el país per descobrir el seu patrimoni i la seva riquesa artesanal. El Baix Llobregat serà protagonista en el capítol 2.

Composicio preview

Capítol 2 - Ruta Comarques de Barcelona. En aquesta etapa, la Gina descobreix la riquesa artesanal dels estampats de Premià, les puntes de Ret fi d'Arenys, l’artesania tèxtil de Terrassa, la ceràmica d'Esparreguera, les rajoles d'Esplugues de Llobregat o els càntirs d'Argentona.

D0FmeyIWkAAPKUj

img 20160126 wa0003

“Si m’acompanyeu, us desvetllaré tots els tresors que he descobert en les meves rutes artesanes de Catalunya”, amb aquestes paraules la jove viatgera Gina, personatge interpretat per l’actriu Aida Llop, condueix l’espectador per vuit rutes on poder conèixer les interioritats dels oficis artesans: museus amb exposicions, centres d’interpretació, tallers on gaudir de l’experiència de produir una peça o per veure com treballen la matèria i la tècnica els artesans i artesanes de Catalunya.

 orp9170

trobada

En cada capítol, la Gina engresca a gaudir de l’artesania, i també del paisatge i la natura de Catalunya, de la gastronomia de cada zona, d’activitats lúdiques i esportives pròpies de cada territori. Des de les Terres de l’Ebre fins l’Alt Pirineu i Aran, passant per la Catalunya Central, les comarques de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona -sense oblidar la Barcelona artesana-, “Rutes Artesanes de Catalunya” descobreix els secrets i les riqueses artesanals que amaga el país. 

Produïts per la productora Brutal Media per encàrrec de l’àrea d’artesania del CCAM, els audiovisuals s’emmarquen en el projecte de promoció artesanal, cultural i turística “Rutes Artesanes de Catalunya” que ha impulsat el Departament d’Empresa i Treball a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda. Un projecte que es va endegar el juliol de 2022 i que consta d’una guia digital viva que es recull en el web www.rutesartesanes.cat. Una iniciativa que s’emmarca en el Pla d’Acció del Comerç, l’Artesania i la Moda 2022-2025, i que vol ser una plataforma de foment de l’artesania vinculada al turisme sostenible, de proximitat, cultural i experiencial.

Redacció / Fotos: Turisme Baix Llobregat-Dep. Empresa i Treball

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix