Josep Nogué ja és Membre d’Honor de l’Amical Wikimedia

Per la trajectòria “constant, atenta i desinteressada” del cornellanenc dins l’entitat on va ser soci fundacional

Amical Wikimedia, l’associació independent de voluntaris en pro de la llengua catalana i el coneixement lliure a través de la promoció de la Viquipèdia, va nomenar Josep Nogué i Felip com a Membre d’Honor en reconeixement a la seva trajectòria a l’entitat. L’acte es va celebrar a Cornellà de Llobregat, ciutat que resideix des de 1972. Aquesta distinció se li va atorgar, no només com a soci fundacional i per haver assumit la tresoreria des de la creació de l’associació, el 2009, i fins al 2016, sinó també per la seva contribució a les successives juntes, “de manera constant, atenta i desinteressada.”

Acte de nomenament de membre dhonor a Josep Nogué i Felip3

El reconeixement que Amical Wikimedia va lliurar a Nogué i Felip té un suport en forma de columna perquè “en Josep ha estat un dels principals pilars de l’entitat des del seu origen, un garant dels valors d’Amical Wikimedia, el català, el coneixement lliure i el voluntariat. De manera desinteressada ha posat els seus coneixements i el seu temps al servei de l’entitat sempre que ha fet falta”, segons el president actual, Miquel Codolar. Tant presidents com l’exdirector de l’entitat van voler reconèixer públicament el seu paper en l’associació. “En Josep va ser un factor molt important en tot el procés de creació de l’associació i d’aconseguir el reconeixement”, va destacar el primer president de l’entitat, del 2009 al 2013, Joan Ramon Gomà. “Jo em vaig emportar el mèrit, però ell, a l’ombra, sense protagonisme, va fer tant o més que jo per assolir els objectius”, va afegir. 

Acte de nomenament de membre dhonor a Josep Nogué i Felip1

Pel que fa a l’activitat dins la Viquipèdia, durant la dècada del 2010 va escriure entrades de gran valor. Entre aquestes destaca”Indagació sobre la naturalesa i les causes de la riquesa de les nacions”, l’obra més prolífica d’Adam Smith i el primer tractat modern d’economia. L’entrada és distingida entre els 760 Articles de Qualitat del projecte. També n’ha escrit sobre Cornellà de Llobregat, ciutat de la qual el 2016 esdevingué un dels promotors del Viquiprojecte local per tal de fomentar la presència enciclopèdica i digital de la ciutat.

Aquesta distinció com a Membre d’Honor és la segona que atorga l’associació, després que també li fos assignada a títol pòstum a l’empordanenc Jordi Coll. Cofundador i primer secretari d’Amical Wikimedia, ensenyà a editar la Viquipèdia i la difongué en molts tallers a la Catalunya del Nord. Morí el 2010 i el seu llegat roman encara avui com un dels 20 viquipedistes històrics amb més edicions a l’enciclopèdia lliure.

Redacció / Fotos: Amical Wikimedia

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix