Reobre Ca n'Amat, després de tres anys d'obres de restauració i ampliació

La casa pairal és un dels espais del Museu de Viladecans

Ahir es va inaugurar l'edifici històric renovat de Ca n'Amat, que forma part del Museu de Viladecans. Després de tres anys d'obres de restauració i ampliació fetes per l'Ajuntament, i una pandèmia pel mig, l'espai museístic va les seves portes a la ciutadania.

IMG 6153

Fm8mJR WYAA0axV

L'equipament es pot visitar gratuïtament avui dissabte 21 i demà diumenge 22 amb els recorreguts guiats que es duran a terme cada trenta minuts entre les 10.30 i les 13.30 i de 16.30 a 19.30 hores dels dos dies, acompanyades de xocolata i vermut. Les persones assistents a les visites, que seran teatralitzades, coneixeran el guia especial que els atendrà i els donarà la benvinguda a l'equipament municipal: el mateix Joan Amat i Sala, l'hisendat que a mitjans del segle XIX va reformar la casa construïda al segle XVIII, i que l'any 1854 va arribar a ser alcalde de la ciutat. Cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic amb el nom i el nombre de persones assistents a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o en el telèfon 937077290.

Els recorreguts per Ca n'Amat permetran conèixer com ha triplicat lla casa a seva superfície ­–amb planta soterrani per a conservació de les col·leccions del Museu, sales d'exposicions temporals i espais polivalents per a tallers de cuina i activitats didàctiques– per acollir un museu modern que sigui un referent per no oblidar la història de la vila i de tot el Delta del Llobregat. Per a les persones assistents a les visites hi haurà un obsequi com a recordatori.

Fm8mJSAWAAAzoIN

Ca n'Amat és un testimoni singular del valor de les cases pairals per a les famílies acabalades de Viladecans en el passat. En aquest cas l'immoble, a banda de ser l'exemple d'una casa d'una família benestant –tal com el mobiliari conservat ens indica–, també ens mostra i s'hi conserven diversos elements del treball agrícola de la població, entre els quals sitges, cups, forn i premses d'oli, representatius de l'agricultura tradicional de Viladecans: els cereals, la vinya i l'oli. 

La planta noble de l'edifici conserva les diverses dependències originals –de mitjans i finals del segle XIX–, com la sala noble, alcoves i comuna, amb el mobiliari corresponent. Les obres de restauració de l'edifici també ens han permès restaurar i recuperar les pintures murals de l'època en diverses estances de la casa. La varietat de l'antiguitat tant del mobiliari com de l'ornamentació és d'un gran interès històric i pedagògic.

Fm8mJ UXEAETAYe

A partir de la propera tardor, a la casa s'exhibiran audiovisuals, interactius, objectes i peces de les col·leccions del Museu, i també es podrà fer servir una aplicació per a mòbils i tauletes, en la qual, a partir de diversos personatges, podrem conèixer la història del Viladecans del vuit-cents.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix